Εντυπωσιακές πτήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου

Article featured image
Article featured image

O παγκοσμίου φήμης Ούγγρος πιλότος Péter Besenyei, πραγματοποίησε ένα ακόμα μοναδικό αθλητικό επίτευγμα: Πέταξε μέσα στον Ισθμό της Κορίνθου με το αεροπλάνο του!

Κόρινθος, 26 Μαρτίου 2014. Ο Péter Besenyei, ένας μύθος των ουρανών και εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race, διασχίζει τη μήκους 6,4 χλμ. και πλάτους 24-50 μέτρα διώρυγα της Κορίνθου, με το αεροπλάνο του, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό άθλο, αλλά και κάνοντας ένα πολυετές όνειρό του πραγματικότητα. Η πτήση που πραγματοποίησε με το μονοκινητήριο του ο Besenyei, ένα Extra 300S D-EFBY, ισχύος 300+ ίππων και βάρους περίπου 608 κιλών, το οποίο έχει μήκος 6,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 8 μέτρα, είχε ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 290 χλμ/ώρα! Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν το εγχείρημα που διήρκεσε συνολικά 20 λεπτά.



Ποιος είναι ο Péter Besenyei


O Péter Besenyei γεννήθηκε το 1956 στη Βουδαπέστη και είναι ο εμπνευστής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race στο οποίο στέφθηκε πρωταθλητής την πρώτη του σεζόν και έκτοτε κατέχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεκίνησε την καριέρα του στις Ουγγρικές Αερογραμμές, ενώ εργάστηκε και ως καθηγητής ακροβατικών στον αέρα. Στην πορεία αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους αθλητές στη χώρα του χάρη στις μοναδικές επιτυχίες του ως πιλότος. Έγινε μάλιστα διεθνώς γνωστός μετά τα δύο συγκλονιστικά εγχειρήματα, αρχικά περνώντας κάτω από την Αλυσιδωτή Γέφυρα του Δούναβη, που ενώνει τη Βούδα με την Πέστη αλλά και της διέλευσης μέσα από την Tiamen Cave ή αλλιώς το σπήλαιο στα Κινεζικά όρη.

Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου

Ο Ισθμός αποτελεί το κατεξοχήν στρατηγικό σημείο του ελλαδικού χώρου κι ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Σήμερα, η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών και εξυπηρετεί περί τα 12.000 πλοία ετησίως, όλων των εθνικοτήτων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ