Ο γάτος που έκανε έναν άστεγο ζάμπλουτο

Γνωρίζουμε τον James Bowen και τον ξανθό του γάτο τον Bob, που η συγκινητική τους ιστορία μεταφέρθηκε σε βιβλίο και τώρα θα γίνει και ταινία.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Bowen βρήκε τον αδέσποτο γάτο σε ένα καταφύγιο το 2007, τον πήρε και τον φρόντισε γιατί είχε δεχτεί επίθεση από άλλο γάτο και κούτσαινε.

Μετά από δύο εβδομάδες ο Bob συνήλθε και ο Bowen αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει, αλλά ο γάτος αρνήθηκε.  

Ο 26χρονος άστεγος πουλούσε το Big Issue (το περιοδικό δρόμου του Λονδίνου) για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα ένας ρεπόρτερ τον είδε με τον γάτο του έξω από το μετρό και τoυ έκανε μερικές ερωτήσεις.

«Είναι πολύ πιστός φίλος», είχε δηλώσει τότε ο Bowen. Από τότε τα πράγματα άλλαξαν για τους δύο φίλους και το εισόδημα τους άρχισε να αυξάνεται απρόσμενα. Ένας εκδότης διάβασε το άρθρο και προέτρεψε τον Bowen να γράψει ένα βιβλίο με την ιστορία του.

Το βιβλίο με τίτλο «Ο αδέσποτος γάτος Bob», κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε αμέσως εκδοτική επιτυχία. Έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στη Μεγάλη Βρετανία και έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες.

Ο James Bowen έγραψε άλλα πέντε βιβλία. Μία τέτοια ιστορία δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον κινηματογραφικό κόσμο. Η μεταφορά του πρώτου βιβλίου σε ταινία μεγάλου μήκους είναι γεγονός και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Την προσαρμογή του κειμένου έχει αναλάβει ο Tim John και Roger Spottiswoode, (Tomorrow Never Dies) την σκηνοθεσία. 

Ένας γάτος κάνει έναν άστεγο εκατομμυριούχο!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ