Κάτι αλλάζει στα πασσαλάκια της Λεμεσού

Τα πασσαλάκια του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, θα δώσουν ένα διαφορετικό αέρα στην περιοχή, αφού την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη αρχίζει η εικαστική τους επεξεργασία.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, τα πασσαλάκια της οδού Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, όπου ευρίσκεται το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, καθώς επίσης και τμήματος της οδού Κιτίου Κυπριανού, θα ντυθούν με μοτίβα.

Τα μοτίβα θα είναι παρμένα από τις μεγάλες εκδηλώσεις της Γιορτής του Κρασιού και του Καρναβαλιού, τη θάλασσα και την προκυμαία, την αμπελοκαλλιέργεια, σχήματα εμπνευσμένα από τη λαϊκή τέχνη του κεντήματος και τα αρχαία μνημεία, όπως το Θέατρο του Κουρίου.

Τα μοτίβα, έχουν εκτυπωθεί σε ειδική, ανθεκτική, χάρτινη μεμβράνη και θα επικολληθούν στα πασσαλάκια των οδών Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τμήματος της Κιτίου Κυπριανού εντός της ερχόμενης εβδομάδας (1-4 Σεπτεμβρίου).

Ο Δήμος Λεμεσού απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία ανταποκρίθηκαν για αφιλοκερδή εργασία άτομα και ομάδες καλλιτεχνών της Λεμεσού, αρχής γενομένης με την ομάδα αρχιτεκτόνων Κυριάκου Γεωργίου, Στέλλας Δημητρίου και Βαλάντη Καλλή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ