Να απαγορευθούν οι άμαξες με τα άλογα, ζητούν πολίτες

Ευαίσθητοι πολίτες μαζεύουν υπογραφές για να απαγορευθεί η κυκλοφορία αμαξών με άλογα σε σημεία της παραλιακής Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τα διάφορα φιλοζωικά campaign και τις σχετικές κοινοποιήσεις για σκύλους που μένουν αδέσποτοι, γάτους που κυκλοφορούν με μολυσμένα ματάκια, πουλιά που θανατώνονται βάναυσα και ελέφαντες που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες, έφτασε η ώρα της διαμαρτυρίας για τα άλογα που βασανίζονται στο ταλαίπωρο αυτό νησί.

Με αφορμή την κυκλοφορία αμαξών με άλογα στην περιοχή της Limassol Marina, πολίτες ετοίμασαν ένα διαδικτυακό ψήφισμα και μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν στον Δήμο Λεμεσού με σκοπό την απαγόρευση της «αιχμαλωσίας» των αλόγων.

«Η λίστα ατυχημάτων με τις άμαξες κάθε χρόνο μεγαλώνει και άλογα συνεχίζουν να υφίστανται πόνους και βάσανα, εξαιτίας της ξεπερασμένης αυτής πρακτικής. Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί μια και καλή αυτό το κακό είναι η δια νόμου απαγόρευση, ούτως ώστε να δοθεί σε αυτά τα άλογα η πολυπόθητη ελευθερία που τόσο αξίζουν», αναφέρεται.

Το να αναγκάζεις τα άλογα να τραβούν τις υπερμεγέθεις αυτές άμαξες ούτε ρομαντικό είναι, ούτε διασκεδαστικό, σημειώνεται.

«Είναι εγκληματικό. Τα καημένα τα άλογα αναγκάζονται συχνά να τραβούν αυτό το βάρος σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε κίνηση, περπατώντας πάνω σε άβολες επιφάνειες και εισπνέοντας καυσαέριο.

Υπάρχουν περιπτώσεις αλόγων που έχουν πέσει ακόμη και νεκρά, μετά από πολλές ώρες δουλειάς στον καύσωνα και στην υγρασία».

Τα άλογα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε απροσδόκητους ήχους και ξαφνικούς θορύβους, κάτι που στην πόλη παρατηρείται συνεχώς, προστίθεται.

Μια πόλη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποτελέσει φιλικό περιβάλλον για ένα άλογο, καταλήγουν οι αναστατωμένοι με την αδικία πολίτες.

 

Για να διαβάσεις περισσότερα και να υπογράψεις και εσύ υπέρ της απαγόρευσης της άμαξας, πήγαινε ΕΔΩ.

 

Να σημειωθεί πως άμαξες με άλογα κυκλοφορούν και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Κύπρου, όπως είναι η Πάφος και η Λάρνακα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ