«Στο μέλλον με βλέπω πολιτικό, παλιάτσο ή και τα δύο»

Ο Δημήτρης Τοκαρής είναι ένας άνθρωπος της τηλεόρασης, που σε σε όποια σειρά και να βάλει το χεράκι του, η επιτυχία είναι δεδομένη.

 


Article featured image
Article featured image

Πιθανότατα όλοι θυμάστε την μεγάλη επιτυχία που είχε σημειώσει το 1998 η σειρά «Στο παρά πέντε», η οποία ήταν η πρώτη καθημερινή κωμική σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Κύπρο την οποία σκηνοθέτησε.

Μετά από αυτή την επιτυχία ακολούθησαν κι άλλες σειρές με την υπογραφή του (στις οποίες έκανε επιμέλεια σεναρίου), οι οποίες κτύπησαν ψηλά νούμερα τηλεθέασης, όπως «Οι Τάκκοι», «Ζωή ποδήλατο», «Σε φόντο κόκκινο» και οι «7 ουρανοί και σύννεφα αλήτες».

Με αφορμή λοιπόν τα «Λόγια του αέρα», τη νέα του καθημερινή κωμικό–κοινωνική σειρά, που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στο ΣΙΓΜΑ, σκεφτήκαμε πως είναι πολύ καλό το timing για μια σύντομη κουβέντα μαζί του.

 

Κωμική, κοινωνική ή δραματική; Πως θα είναι τελοσπάντων η νέα σειρά;

Πρόκειται για ένα μίγμα κοινωνικών και κωμικών καταστάσεων. Βασικά, το χαμόγελο θα συνυπάρχει με το δάκρυ όπως γίνεται και στην πραγματική ζωή!

 




Από τον Σεπτέμβριο στο Σίγμα… ‘’Λόγια του αέρα’’


Posted by Λόγια του αέρα on Friday, 7 August 2015


 

«Λόγια του αέρα» όπως λέμε...

Όπως λεμέ «έπεα πτερόεντα», δηλαδή υποσχέσεις που πετούν και χάνονται με το πρώτο φύσημα του ανέμου!

Από πού εμπνευστήκατε για το σενάριο της σειράς;

Από όσα βλέπω γύρω μου και ειδικά από πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν στον ψεύτικο κόσμο της τηλεόρασης!


Όταν φτιάχνεις ένα εστιατόριο σερβίρεις με βάση το ποιες είναι οι ανάγκες και τα γούστα των θαμώνων και λιγότερο το τι αρέσει σε σένα! Έτσι και στην τηλεόραση, ο θεατής είναι αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μενού.


Οι Κύπριοι τηλεθεατές προτιμούν κωμικά ή ψυχοπονιάρικα σενάρια;

Έχουν ανάγκη και τα δυο, οπότε σκέφτηκα να τα συνδυάσω σε ένα σενάριο.

Όταν γράφετε ένα σενάριο, σκέφτεστε τι αρέσει σε εσάς προσωπικά ή τι θα πουλήσει;

Η απάντηση μου θα ακουστεί πεζή αλλά προτιμώ να είμαι πεζός παρά να σας κοροϊδέψω. Θα φέρω λοιπόν το παράδειγμα του εστιατορίου. Όταν φτιάχνεις ένα εστιατόριο σερβίρεις με βάση το ποιες είναι οι ανάγκες και τα γούστα των θαμώνων και λιγότερο το τι αρέσει σε σένα! Έτσι και στην τηλεόραση, ο θεατής είναι αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μενού, παρόλο που πάντα στις σειρές μου προσπαθώ να βάζω και κάποια στοιχεία που αρέσουν σε μένα!


Για να μην κρυβόμαστε, οι πρωτοεμφανιζόμενοι έχουν περισσότερη όρεξη για δουλειά και χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις.


Στη νέα σας σειρά έχετε αρκετούς νέους ηθοποιούς, πως πήρατε αυτό το ρίσκο;

Έχουν και οι νεαροί δικαίωμα να τους δοθούν ευκαιρίες! Πέραν τούτου, ο τηλεθεατής έχει ανάγκη να δει νέες, φρέσκες φατσούλες. Επίσης, για να μην κρυβόμαστε, οι πρωτοεμφανιζόμενοι έχουν περισσότερη όρεξη για δουλειά και χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις. Όποιος παραγωγός ή κανάλι πει ότι δεν λαμβάνει υπόψη αυτούς τους παράγοντες θα λέει ψέματα, αφού οι συρρικνωμένοι προϋπολογισμοί δεν επιτρέπουν πια πολλά και γνωστά ονόματα.

 




Θα τους λατρέψετε… Από τον Σεπτέμβριο στο Sigma TV


Posted by Λόγια του αέρα on Tuesday, 18 August 2015


 

Τι είναι αυτό που σας πείθει σε έναν ηθοποιό την ώρα του casting;

Η αυθεντικότητα του και -για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα κι από το ταλέντο- η σεμνότητα και το ήθος! Θα προτιμήσω ένα λιγότερο ταλαντούχο με καλό χαρακτήρα από ένα που έχει καβαλήσει το καλάμι, όσο καλός κι αν είναι.

Ισχύει πως τα αντρικά καλλιστεία του ΣΙΓΜΑ, ήταν δική σας ιδέα;

Καμιά ιδέα δεν είναι αποκλειστικά δική μου! Υπάρχει μια ομάδα που συζητά και παίρνει πλειοψηφικές αποφάσεις, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε πρότασης! Όσο και να πιστεύω σε κάποια εκπομπή, αν η πλειοψηφία την καταψηφίσει είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ.

 



Μαζί με τον Άργο, τον τετράποδο πρωταγωνιστή της σειράς, ο οποίος στην πραγματικότητα ακούει στο όνομα Γιαννής



Στο μέλλον σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό; Να πειραματιστείτε με κάτι άλλο;

Στο μέλλον με βλέπω πολιτικό, παλιάτσο, ή και τα δυο!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ