Προβολές με βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από όλη την Ευρώπη

Το φεστιβάλ βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους SHORT MATTERS επιστρέφει σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ίδρυμα ARTos με τη στήριξη του NeMe Arts Centre προσκαλούν, για ένατη συνεχή χρονιά, τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βραβευμένων Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους Short Matters! 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα ARTos στη Λευκωσία στις  16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου και στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου, στο NeMe Arts Centre στη Λεμεσό. 

Το πρόγραμμα SHORT MATTERS παρουσιάζει  ταινίες μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι οποίες έχουν προταθεί για βράβευση προς την Ακαδημία, από  τα δεκατέσσερα σημαντικότερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ευρώπης.

Σε κάθε ένα από επιλεγμένα  φεστιβάλ που παρατίθενται πιο κάτω, η Κριτική Επιτροπή που επιλέγει ταινίες για βράβευση, επιλέγει και μιαν από τις ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους την οποία καθιστά αυτόματα υποψήφια για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα με τις υποψήφιες αυτές ταινίες περιοδεύει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο εκ των οποίων η Λευκωσία και η Λεμεσός.

Προερχόμενες από διάφορες χώρες της Ευρώπης - Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία – οι υποψήφιες για βράβευση ταινίες του 2014, είναι ένα πολυδιάστατο πανόραμα  νεανικού και σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου/Γερμανία

 

 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορκ/Ιρλανδία

Curtas Vila do Conde - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου/Πορτογαλία

Encounters Short Film και Animation Film Festival, Μπρίστολ/ΗΒ

Festival del film Locarno/Ελβετία

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γάνδης/Βέλγιο

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ/Ολλανδία

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κλερμόν-Φεράν/Γαλλία

 

Όλες οι προβολές στη Λευκωσία ξεκινούν στις 21:00

Όλες οι προβολές στη Λεμεσό ξεκινούν στις 20:00

Ελληνικοί & αγγλικοί υπότιτλοι

Είσοδος ελεύθερη

 

Περιλήψεις ταινιών και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ