Πόσοι έχουν το ίδιο όνομα με εσένα στην Κύπρο;

Τα πιο συνηθισμένα γυναικεία ονόματα στην Κύπρο, είναι τα Μαρία, Ελένη, Ανδρούλα, Γεωργία, Παναγιώτα, Άννα και Χριστίνα, ενώ τα πιο συνηθισμένα ανδρικά ονόματα είναι Ανδρέας, Γιώργος, Κώστας, Χρίστος, Νικόλας, Μιχάλης και Παναγιώτης.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, με βάση τον κατάλογο που παρουσιάζει τη συχνότητα των ονομάτων του πληθυσμού, όπως καταγράφηκαν στην Απογραφή Πληθυσμού 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, κατά σειρά συχνότητας το όνομα Μαρία είναι πρώτο και καταγράφεται 39.883 φορές, δεύτερο το Ανδρέας με 36.682, τρίτο το Ελένη με 29.393 και τέταρτο το όνομα Γιώργος με 26.284

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας από τον κατάλογο με τα περίπου 943 ονόματα που καταγράφονται βρίσκονται γυναικεία ονόματα όπως Ντάλια, Φελίσια, Χρυσήλια και ανδρικά όπως Μερκούρης, Μορφάκης, Ροδόθεος που καταγράφονται μαζί με άλλα 10 φορές το καθένα.

Κάπου 145.612 περιλαμβάνονται στην κατηγορία με συχνότητα μικρότερη του 10, ξένα ονόματα, καθώς και περιπτώσεις ονομάτων που δεν δηλώθηκαν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ