Νόμιμη η εμπορία βιομηχανικής κάνναβης στην Κύπρο

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε νομοσχέδιο για καλλιέργεια και εμπορία βιομηχανικής κάνναβης, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργου Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για κάνναβη με την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη σε πολύ χαμηλά ποσοστά (0,2%) και αυτό το νομοσχέδιο, θα ρυθμίζει την καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία της κάνναβης με κανονισμούς που θα εγκριθούν από τη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουγιάλης «Πρόκειται για πολύ αυστηρούς κανονισμούς, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη της οποιασδήποτε καλλιέργειας από τη στιγμή που εισάγεται ο σπόρος στην Κύπρο μέχρι και τη στιγμή που θα διατεθεί το φυτό στην αγορά».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, τροποποιείται μια άλλη νομοθεσία που αφορά τα ψυχοφάρμακα, η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια αυτής της κάνναβης στην Κύπρο.

Ο κ. Κουγιάλης διαχώρισε τη βιομηχανική ή κλωστική κάνναβη από την ιατρική κάνναβη, λέγοντας πως η ιατρική κάνναβη είναι διαφορετικό φυτό με διαφορετικό σπόρο και διευκρίνισε πως με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε επιτρέπεται η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και μόνον.

Όσον αφορά το θέμα της ιατρικής κάνναβη, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως είναι ένα πολύπλοκο θέμα το οποίο θα εξεταστεί στην πορεία, σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ