Η εξευρεύνηση «στοιχειωμένων» sites είναι ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπι

Ας το παραδεχθούμε, ο κόσμος σήμερα είναι ένα τρομακτικό μέρος γεμάτο βία, άγχος και αβεβαιότητα. 

 


Article featured image
Article featured image

Το Ίντερνετ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και ως εκ τούτου, σε αρκετές περιπτώσεις, αποτελεί ένα μέρος τρομακτικό, γεμάτο βία, άγχος και αβεβαιότητα.

Το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να ανεβάσει στο διαδίκτυο οποιαδήποτε πληροφορία θέλει, έχει μετατρέψει το σερφάρισμα, σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία για όλους εμάς/εσάς, τους απλούς, καθημερινούς τύπους.

Ένα καλό χόμπι για σένα που θες να αγαπήσεις (και πάλι) το Διαδίκτυο, είναι να ξεκινήσεις να ανακαλύπτεις παλιά, εγκαταλειμμένα websites και να τα εξερευνάς. Όχι σελίδες που δεν έχουν ανανεωθεί για δύο χρόνια, αλλά για περιπτώσεις που μετράνε πάνω από μια δεκαετία αδράνειας και που για κάποιο λόγο, υπάρχουν ακόμη και πλέουν, στο ατελείωτο σύμπαν του κυβερνοχώρου.

Αυτό είναι κάτι σαν ένα νέο είδος εξευρεύνησης «στοιχειωμένων» σπιτιών. Άλλωστε, τα sites δεν μοιάζουν με σπίτια; Είναι ή δεν είναι ένας χώρος που κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να φτιάξει, έπειτα τον γέμισε με αναμνήσεις και τελικά, τον εγκατέλειψε για πάντα;

Μια καλή αρχή θα μπορούσε να αποτελέσει το The Simulator.

Δημιουργήθηκε το 1997 και ουσιαστικά, είναι ένα είδος εικονικής πραγματικότητας. Μέσα από κάποιες φωτογραφίες και GIF’s, κάνεις διάφορες επιλογές για το πως θα περάσεις την ημέρα σου. Σήμερα κάτι τέτοιο, ίσως, να μπορεί να το φτιάξει ο καθένας μας. Όμως, αν σκεφτείς πως αυτό το site λειτουργούσε στα 90s, δεν μπορείς να μην παραδεχθείς πως πρόκειται για κάτι πολύ πρωτοποριακό.


Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ