Η γυμναστική οδηγεί σε... οργασμό

Μια επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες άθελα τους, μπορούν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sexual and Relationship Therapy, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση ή ακόμα και τον οργασμό κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.

Η Debby Herbenick, διευθύντρια του κέντρου για την προώθηση της σεξουαλικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ενδιαφέρεται πολύ για αυτό το θέμα, το οποίο θεωρεί πως δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή από την επιστημονική κοινότητα.

Για να διεξάγει την έρευνά της, ζήτησε από γυναίκες που γυμνάζονται συστηματικά να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Συνολικά 370 γυναίκες απάντησαν ότι έχουν νιώσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ενώ 124 από αυτές δήλωσαν ότι έχουν καταφέρει μάλιστα να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης! Δύο στις πέντε δήλωσαν ότι το έχουν νιώσει αυτό τουλάχιστον 10 φορές στη ζωή τους.

Οι πιο ευνοϊκές ασκήσεις για μια τέτοια εμπειρία, σύμφωνα με την έρευνα (η οποία δεν αποκαλύπτει την ακριβή αιτία του φαινομένου), φάνηκε να είναι η εκγύμναση των κοιλιακών (51%), τα βάρη ποδιών (26%), η γιόγκα (20%) και το ποδήλατο (16%).

Βέβαια, η γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί τον απρόσμενο οργασμό σε δημόσιο χώρο! Η πλειοψηφία των γυναικών δήλωσε ότι ντράπηκε όταν συνέβη αυτό μπροστά στον κόσμο, ενώ 1 στις 5 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το επίπεδο της ευχαρίστησης και άρα τις χειρονομίες και τις ηχητικές εκδηλώσεις της.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ