Και τώρα η σειρά μας…

Τις προηγούμενες μέρες πολλοί σίγουρα αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον Aylan και τον κάθε Aylan.

 


Article featured image
Article featured image

Να λοιπόν που η απάντηση δεν έφτασε και πολύ να έρθει. Σίγουρα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το τρίχρονο αδικοχαμένο παιδάκι, μπορούμε όμως, έχοντας ακόμα κολλημένη στο μυαλό μας τη συγκλονιστική φωτογραφία του, να βοηθήσουμε άλλα παιδάκια που έχουν την ανάγκη μας, αλλά και τον κάθε πρόσφυγα ξεχωριστά, προσφέροντας τους ένα χαμόγελο αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη μέσω χειροπιαστής βοήθειας.


Έφτασε λοιπόν η δική μας ώρα να κάνουμε 35 παιδάκια να νοιώσουν περήφανοι που ανήκουν στο ανθρώπινο γένος.


Αυτή την ώρα, τα 35 παιδιά (μεταξύ των οποίων 5 βρέφη), οι 19 γυναίκες και οι 60 άνδρες που διασώθηκαν τις πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λάρνακας, βρίσκονται οι πλείστοι στα Κέντρα υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοκκινοτριμιθιά αλλά και ορισμένοι στην Κοφίνου.

 

Για όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, οι ανάγκες, σύμφωνα με τον Τάκη Νεοφύτου, γενικό διευθυντή του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, αφορούν στα εξής:

-παιδικά ρούχα, παπούτσια και καπελάκια για τον ήλιο

-ανδρικά καλοκαιρινά παπούτσια ή παντέφλες και ανδρικά shorts και φανέλες

-γυναικείες φανέλες, φούστες μακριές και κολάν

-παιδικές τροφές και γάλα

-είδη ατομικής υγειινής

 

Όσοι θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να το κάνουν παίρνοντας ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη στα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην λεωφ. Προδρόμου στη Λευκωσία, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Νεοφύτου στο 99614821.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ