Μέρκελ: «Η Γερμανία θα αλλάξει για πάντα»

«Εικόνες που κόβουν την ανάσα», χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τις στιγμές που έζησε αυτό το Σαββατοκύριακο η χώρα της με την άνευ προηγουμένου εισροή προσφύγων και μεταναστών.

 


Article featured image
Article featured image

«Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και η Γερμανία θα αλλάξει», τόνισε η κ. Μέρκελ διαβεβαιώνοντας ότι εργαστεί ώστε οι αλλαγές αυτές να είναι «θετικές».

«Θέλουμε αυτή η αλλαγή να είναι θετική και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και ευχαρίστησε όλους τους Γερμανούς, εθελοντές και μη, για την υποστήριξη και την υποδοχή που επεφύλαξαν στους χιλιάδες πρόσφυγες.

«Αυτή η υποστήριξη μας κάνει περήφανους ως χώρα. Η Γερμανία έχει γίνει μια χώρα που οι άνθρωποι συνδέουν με την ελπίδα, είναι κάτι πολύ πολύτιμο αν δούμε την ιστορία μας», είπε αλλά έσπευσε να σημειώσει πως η προσφυγική κρίση δεν είναι μόνο πρόβλημα της γερμανικής ηγεσίας και ούτε πρέπει οι λύσεις να έρθουν μόνο από αυτήν.

Η Μέρκελ ζήτησε πάντως να υπάρξει «μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Δεν θα τα καταφέρουμε παρά μόνο μέσω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε η καγκελάριος.

«Η Γερμανία, η Αυστρία και η Σουηδία δεν μπορούν να είναι οι μόνες χώρες που υποδέχονται πρόσφυγες», συμπλήρωσε.

«Όσοι άνθρωποι χρειάζονται προστασία θα την έχουν», είπε η Μέρκελ, αλλά: «Όσοι δεν έχουν καμία πιθανότητα για άσυλο θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και μάλιστα άμεσα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ