O Σωφρόνης Σωφρονίου παρουσιάζει τους «Πρωτόπλαστους»

Το Πρόζακ φιλοξενεί τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα Σωφρόνη Σωφρονίου με το μυθιστόρημα «Οι Πρωτόπλαστοι».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Σωφρόνης Σωφρονίου γεννήθηκε στο Παλαιχώρι της Κύπρου. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Κύπρο και Νευροεπιστήμες στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε για τρία χρόνια ως ερευνητής στο τμήμα Νευρολογίας του νοσοκομείου Mount Sinai. Από το 2010 ασχολείται με τη λογοτεχνική συγγραφή.

Στο μυθιστόρημά του διασταυρώνονται οι βίοι αληθινών και φανταστικών προσώπων και η δράση ταξιδεύει στο χώρο (Κύπρος, Άμστερνταμ, Νέα Υόρκη) και στο χρόνο (21ος, 20ός, 19ος, 16ος αιώνας). Η ταχύτητα είναι ιλιγγιώδης. Στη ροή της ζωής των ηρώων του κειμένου παρεμβαίνουν ο Αρθρούρος Ρεμπώ, ο Φρανσουά Βιγιόν, ο απόστολος Παύλος και ο μάγος Ελύμας, ο Ιερώνυμος Μπος, η Μαρίκα Παπαγκίκα, ο εθνομουσικολόγος Άλαν Λόμαξ, ο λαϊκός μουσικός Αλή Πεσκέ, δολοφόνοι, σέκτες, το ανώνυμο πλήθος.

Στο μεταίχμιο φαντασίας και ιστορίας οι άνθρωποι διδάσκονται με τη βία προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν οι πράξεις τους καθορίζονται από τη δική τους βούληση ή αν επιβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες. Πανταχού παρούσες η ποίηση, η μουσική, η ζωγραφική.



Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, Πρόζακ. Καφενείο, Λευκωσία, ώρα 20.00.

Περισσότερα ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ