Για πρώτη φορά στην Κύπρο η Πλατφόρμα Μονοδράματος

Το Πάφος2017 παρουσιάζει αυτό το φθινόπωρο για πρώτη φορά στην Κύπρο την Πλατφόρμα Μονοδράματος.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα με πέντε παραστάσεις Μονοδράματος (μονολόγων) καταξιωμένων σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργών.

Η εν λόγω Πλατφόρμα προσφέρει στην Κύπρο τη δυνατότητα μιας δυναμικής και οργανωμένης εισόδου στον παγκόσμιο Χάρτη των διεθνών διοργανώσεων Φεστιβάλ Μονοδράματος.

Η γεωγραφική θέση της χώρας, ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και η ευκαιρία της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάφο θα συμβάλλουν στην εδραίωση του θεσμού αυτού.

Στόχος του Πάφος2017, είναι η διοργάνωση ενός σημαντικού διεθνούς φεστιβάλ το 2017 και η ένταξη του στο Διεθνές Φόρουμ Μονοδράματος που αποτελεί τμήμα και επιτροπή του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ITI). Το πρόγραμμα επιμελείται ο σκηνοθέτης και θεατρολόγος Μηνάς Τίγκιλης, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Διεθνούς Μονοδράματος του ΙΤΙ.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από τις 16 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Έναρξη του προγράμματος κάνει η παραγωγή σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου από την Ελλάδα, Ανάμισης Ντενεκές με το γνωστό Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Γιώργη Πέτικα, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για δυο δεκαετίες μετά από ένα έγκλημα ερωτικού πάθους. Μέσα από τη διήγηση των γεγονότων, αναβιώνει η ιστορία της Χίου από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή.

http://www.pafospress.com/wp-content/uploads/2015/09/720x318_monodrama.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ