Ισπανοί έβγαλαν τα ρούχα τους για τους Παλαιστίνιους

Οκτώ Ισπανοί φωτογραφήθηκαν γυμνοί μπροστά στο τείχος που έχτισε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, στους τελευταίους, ωστόσο, δεν άρεσε και τόσο.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στο τείχος που κατασκεύασε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη οκτώ Ισπανοί φιλο-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές φωτογραφήθηκαν γυμνοί μπροστά στο τείχος στο ισραηλινό  σημείο ελέγχου στην Qalandia, λίγο έξω από την πόλη της Δυτικής Όχθης Ραμάλα.

Σίγουρα όμως οι ακτιβιστές δεν περίμεναν ότι τα επικριτικά σχολια για αυτή την ενέργεια θα προέρχονταν κυρίως από Παλαιστίνιους που διαμαρτυρήθηκαν στα social media για «παράβαση εναντίον του Ισλάμ» ενώ κάποιοι σημείωσαν ότι οι ακτιβιστές αγνοούν εντελώς την συντηρητική και θρησκευτική φύση των μεγάλων τμημάτων της παλαιστινιακής κοινωνίας.  

Βεβαίως υπήρξαν και αυτοί που υπερασπίστηκαν τους γυμνούς Ισπανούς, σημειώνοντας ότι «χάρη σε αυτήν την πράξη διαμαρτυρίας, η κραυγή ενάντια στην αδικία του τείχους φτάνει σε όλο τον κόσμο».  

Μάλιστα τα επικριτικά σχόλια των Αράβων χρηστών του διαδικτύου ανάγκασαν την οργάνωση με έδρα τη Γαλικία να γράψει, σύμφωνα με την El Mundo,  ένα απολογητικό σημείωμα στη σελίδα τους, στο οποίο σημειώνουν ότι «η οργάνωση  Pallasos απολογείται για κάθε Παλαιστίνιο που προσβάλλεται από αυτή τη δράση ενάντια στο Τείχος. Δεν είναι μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ είναι ο τρόπος μας για να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη αυτού του Τείχους».

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι μετά το χτίσιμο του Τείχους περιορίστηκαν οι επιθέσεις από Παλαιστίνιους βομβιστές αυτοκτονίας.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ