Κάτι αλλάζει στις Φοινικούδες

Αλλάζει το οδικό δίκτυο των Φοινικούδων στη Λάρνακα, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης. 

 


Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λάρνακας και η Επαρχιακή Διοίκηση, προωθούν αλλαγές στο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης με στόχο να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης που υπάρχει καθημερινά σε μία από τις πολυσύχναστες Λεωφόρους, δηλαδή της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως προωθείται η επέκταση της Λεωφόρου Αθηνών κατά ενάμιση χιλιόμετρο βορειότερα. Συγκεκριμένα, θα προεκταθεί μέχρι τις οδούς Κηφισιάς και Φαλήρου και θα διέρχεται από την Μαρίνα της Λάρνακας, εκτεινόμενη μέχρι το εστιατόριο «Απετίτο» που βρίσκεται στα μέσα περίπου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Ο κ. Λουρουτζιάτης εξήγησε ότι «ουσιαστικά η προέκταση θα γίνει από το σημείο που πρόσφατα βρίσκονταν οι άμαξες με τα άλογα, στην αρχή περίπου της Λεωφόρου Αθηνών. Η επέκταση θα περάσει από τους χώρους στάθμευσης της Επαρχιακής Διοίκησης, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των λεωφορείων της εταιρίας «Ζήνων» και το χωράφι της Αρχής Λιμένων. Σε παράλληλη πορεία με τη Λεωφόρο Μακαρίου η επέκταση της Λεωφόρου Αθηνών θα  καταλήγει μέχρι τις οδούς Φαλήρου και Κηφισιάς».

Σύμφωνα με τα σχέδια «όσοι θα κινούνται από τη Λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια και τις γύρω περιοχές ή από τη περιοχή των Κοκκινοχωρίων, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν την Λεωφόρο Μακαρίου είτε από το  δρόμο που βρίσκεται δεξιά της πύλης του λιμανιού της Λάρνακας, είτε από την Οδό Φαλήρου».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας «η νέα ρύθμιση θα συνοδεύεται με την μετακίνηση κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα βορειότερα του  χώρου που σήμερα σταθμεύουν τα λεωφορεία της Κοινοπραξίας «Ζήνων».  Αυτό έγινε επειδή πιστεύουμε πως έτσι θα γίνει αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης που παρατηρείται καθημερινά και όλες τις ώρες στην περιοχή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της ΑΔΕ Λάρνακας και της Επαρχιακής Διοίκησης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι «με το νέο σχεδιασμό ποσοστό μέχρι και 50% των οδηγών που θέλουν να κατευθυνθούν προς τη παραλία των Φοινικούδων, θα μπορούν να το κάνουν με τη νέα όδευση. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί κατά μεγάλο μέρος η πολυσύχναστη Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λουρουτζιάτης, «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε επίσης πρόσφατα τη μετακίνηση σε άλλη κοντινή απόσταση, του γραφείου ταξί που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Δημοτικού Μεγάρου. Με την μετακίνηση αυτή θα απελευθερωθεί ο πεζόδρομος από τα αυτοκίνητα ταξί που σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο» κατέληξε.



Φωτογραφία: Η Λεωφόρος Αθηνών μιας άλλης εποχής, τότε που η τροχαία κίνηση στο νησί ήταν σχεδόν ανύπαρκτη [πηγή: Πολιτιστικό Κέντρο του ομίλου Λαϊκής Τράπεζας]


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ