Αρχίζει απόψε το φεστιβάλ της Χρυσής Αφροδίτης

Αρχίζει απόψε στη Λευκωσία το δέκατο φεστιβάλ της Χρυσής Αφροδίτης, το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου».

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας - Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, στην παλιά Λευκωσία, στην οδό Ερμού 285 ενώ προβολές θα γίνουν και στο «Τεχνόπολη 20» και στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολης στην Πάφο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι καλύτερες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους θα ικανοποιήσουν τον απαιτητικό θεατή και όποιον θέλει να ζήσει τη μαγεία του κινηματογράφου μέσα από τη φρέσκια θετική ματιά των νέων δημιουργών από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Ινδία, Πολωνία και Μάλτα, που θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, τη «Χρυσή Αφροδίτη»!

«Ιδιαίτερα αυτήν τη χρονιά πτώσης των ηθικών και οικονομικών αξιών, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου δίνει μεγάλη σημασία στην ευρωπαϊκή διάσταση του προγράμματος και των καλεσμένων και στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 12 ταινίες μικρού μήκους και 12 ταινίες μεγάλου μήκους.

Οι ταινίες θα προβληθούν με αυθεντικούς διαλόγους και αγγλικούς/ελληνικούς υπότιτλους.

«Στη διακεκριμένη κριτική επιτροπή συναντούμε μεταξύ άλλων τους παραγωγούς ταινιών Vivek Singhania από την Ινδία και τον George Robertson από τον Καναδά».

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ