Ένας 18χρονος μας μιλά για τον κυπριακό στρατό

Το παρακάτω άρθρο έφθασε πριν λίγο στο inbox μας. Περιγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός 18χρονου απέναντι στον στρατό της χώρας μας. 

Διαβάστε το:

 


Article featured image
Article featured image

«Τόσο η εθνική άμυνα όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν βασικά στοιχεία στα θεμέλια του Συντάγματος ενός κράτους.

Όταν όμως, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά δεν υπερασπίζονται το ένα το άλλο και δεν συνυπάρχουν τότε οδηγούμαστε σε εκτροχιασμό του κράτους που παραδόξως έχει καταφέρει να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια με μια χείριστη οργάνωση.

Αν αυτό το κράτος δέχεται και αποδέχεται τον εξευτελισμό ενός 18χρονου στρατιώτη τότε έχει αποτύχει παταγωδώς ο στρατός σας. Διευκρινίζοντας στρατό στην Κύπρο ονομάζουμε ένα σύστημα-επιχείρηση  με απονέκρωση πολιτισμού, αγγαρείες, προχειρότατη εκπαίδευση και πολιτικά και συγγενικά μέσα που αδυνατεί να υπερασπισθεί κάθε είδους επίθεσης.

Εάν δέχεστε εσείς στα 18 μου και για δύο χρόνια να με ρίχνετε σαν ένα κομμάτι κρέας στα χέρια ανθρώπων που με εξευτελίζουν και δεν με σέβονται η δημοκρατία ακολουθεί την κατιούσα σε συνεχή ρυθμό.

Τα όνειρα μου, οι ελπίδες μου έχουν αντικατασταθεί με το πλύσιμο των φλυτζανιών του καφέ των μονίμων, ένα διαλυμένο όπλο και την αντίληψη του κοινωνικού και ατομικού εξευτελισμού. Πλέον δεν μπορώ να δω στα μάτια ένα μικρό παιδί που νομίζει ότι η οικογένεια του είναι ασφαλής από την ετοιμόρροπη ΕΦ.


Τα όνειρα μου, οι ελπίδες μου έχουν αντικατασταθεί με το πλύσιμο των φλυτζανιών του καφέ των μονίμων, ένα διαλυμένο όπλο και την αντίληψη του κοινωνικού και ατομικού εξευτελισμού 


Σταματήστε πλέον να διακηρύσσετε κούφια λόγια και αναλάβετε τις ευθύνες σας, αναγνωρίστε τα λάθη σας και μην δημιουργείτε ένα σύστημα που θα με περιθωριοποιήσει σε ψυχικά ασθενή. Αν επιθυμείτε τη διατήρηση της δημοκρατίας αλλάξτε νοοτροπία και σεβαστείτε τις γενιές που έχουν στα χέρια τους το μέλλον αυτής της χώρας που σκοτώνουν τα όνειρα τους για να διατυμπανίζουμε ότι ζούμε στην ισότητα και την ευημερία αποκρύπτοντας τις μίζες, τα σκάνδαλα πίσω από ιερούς θεσμούς, νόμους και κόκκαλα χρεωμένα στην ελευθερία.

Αν δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την ανισότητα μην προσποιείστε ότι ζούμε σε μία κοινωνία που εξασφαλίζει δήθεν με θεμιτό τρόπο τα ίσα δικαιώματα για όλους.

 

Υ.Γ   Το άρθρο απευθύνεται σε κάθε πολίτη (και ειδικότερα στην πολιτική ηγεσία) που κλείνει τα μάτια στη γνωστή σε όλους μας αηδιαστική κατάσταση».

 

Α.Δ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ