Το Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου μετακομίζει

Σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας το Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου στη Λεμεσό μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις, τρεις φορές μεγαλύτερες από τις υφιστάμενες.

 


Article featured image
Article featured image

Άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2014 και από τότε το έχουν επισκεφθεί 9000 άτομα.

Τα πρωτότυπα εκθέματά του καλύπτουν έναν αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ο βετεράνος της συλλογής είναι ένα Ford «T» του 1912 και το νεότερο όχημα ένα συλλεκτικό κομμάτι του 2004.

Η δημιουργία του Μουσείου οφείλεται στο όραμα του παλαίμαχου στους αγώνες ταχύτητας στα διεθνή, ευρωπαϊκά και κυπριακά ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλου, ο οποίος παραχώρησε την προσωπική συλλογή 70 παλαιών αυτοκινήτων που διαθέτει.

Μάλιστα, ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται οχήματα που έχουν τόσο πολιτιστική όσο και συναισθηματική αξία για τους Κυπρίους.

Για παράδειγμα, εδώ εκτίθεται η υπερθωρακισμένη προεδρική «Cadillac» που κατασκεύασε ειδικά η αμερικανική κυβέρνηση για να τη δωρίσει στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ το 1977. Δυστυχώς, ο ίδιος δεν πρόλαβε να τη χρησιμοποιήσει και έτσι πέρασε στα χέρια της προεδρικής φρουράς των μετέπειτα κυβερνήσεων. Εξαιτίας της ειδικής θωράκισής της έχει βάρος 4,2 τόνους, αλεξίσφαιρα παράθυρα που δεν ανοίγουν και διαθέτει σύστημα κλιματισμού με φύτρα για προστασία από επιβλαβή αέρια.

Επίσης, υπάρχει, με επίσημο πιστοποιητικό, το διάσημο πράσινο αυτοκίνητο «Mini» του Мr. Bean με τη γνωστή κλειδαριά στο πλάι και ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η σιδηρά κυρία Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973.

Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, το Μουσείο κατόρθωσε να συμπεριληφθεί σε λίστα του TripAdvisor με τα δέκα πρώτα αξιοθέατα της Λεμεσού.

Οι νέες εγκαταστάσεις, τρεις φορές μεγαλύτερες από τις υφιστάμενες, βρίσκονται κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή του Ύψωνα.

 

Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ