7 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε πετσέτες

Όλοι κάνουμε λάθη στο πλυντήριο, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Το πλύσιμο των πετσετών είναι από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε και παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβολές για την αποφυγή τους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ειδικοί συστήνουν να πλένετε τις πετσέτες σας κάθε τρεις φορές που τις χρησιμοποιείτε αλλά τα καλά νέα είναι ότι με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να «κρατήσουν» μέχρι και 10 χρόνια.

Η ιδρύτρια της εταιρείας Boll & Branch, Missy Tannen, αναφέρει τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τις πετσέτες μας και πως να τα αποφεύγουμε.

Βάζετε μαλακτικό

Μειώνει την δυνατότητα που έχουν οι πετσέτες σας να απορροφούν το νερό και να στεγνώνουν. Τα υπολείμματα που αφήνει το μαλακτικό, «κλειδώνουν» τις οσμές και δίνουν στις πετσέτες αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά.

Δεν τις απλώνετε να στεγνώσουν

Το να αφήνετε διπλωμένες τις νωπές πετσέτες σας είναι η συνταγή για να τις καταστρέψετε. Αφού πλύνετε τις πετσέτες σας απλώστε τις ή βάλτε τις στο στεγνωτήριο και αφού σκουπιστείτε μετά το μπάνιο, κρεμάστε τις να αεριστούν.

Τις χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας

Το μακιγιάζ αφήνει λεκέδες, οι οποίοι καμιά φορά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Προτιμήστε ειδικά μαντηλάκια.

Βάζετε πάρα πολύ απορρυπαντικό

Η μεγάλη ποσότητα του απορρυπαντικού μπορεί να κάνεις τις πετσέτες πιο σκληρές. Προτιμήστε να βάλετε λιγότερο απορρυπαντικό από αυτό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων σας ή παιδικό απορρυπαντικό.

Ξεχνάτε να τις τινάξετε μετά το πλύσιμο

Στα μικρά πλυντήρια οι μεγάλες πετσέτες γίνονται κουβάρι, οπότε πριν τις βάλετε στο στεγνωτήριο ή τις απλώσετε, τινάξτε τις λίγο.

Σκουπίζετε την οδοντόκρεμα πάνω σας

Η οδοντόκρεμα αφήνει λευκούς λεκέδες που είναι δύσκολο να φύγουν στο πλύσιμο.

Τις καθαρίζετε με χλωρίνη

Η χλωρίνη κάνει το χρώμα πιο θαμπό ή να αφήσει σημάδια. Ένα απλό απορρυπαντικό είναι αρκετό για να καθαρίσει τις πετσέτες σας, αρκεί να μην ξεχνάτε να τις πλένετε τακτικά.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ