Το Παλιό Ξυδάδικο εκπέμπει SOS!

Τεράστιο πλήγμα για την πολιτιστική ζωή της Λεμεσού, αλλά και γενικότερα για ολόκληρο το νησί θα συνιστά τυχόν παύση της λειτουργίας του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και του Παλιού Ξυδάδικου.

Ένας χώρος σημείο αναφοράς για το ιστορικό κέντρο, ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια επαναλειτούργησε ως πολιτιστικό κέντρο.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα από τους ανθρώπους του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος:

 

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Αυτές τις μέρες ξεκινήσαμε μια καμπάνια στήριξης του Παλιού Ξυδάδικου και του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Από το 2007 που δραστηριοποιούμαστε δεν έχουμε σταματήσει να διοργανώνουμε θεατρικές παραγωγές και φεστιβάλ, να αναπτύσσουμε κοινωνική δράση, να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, να συνεργαζόμαστε και να συμμετέχουμε σε πλατφόρμες στην Κύπρο και το εξωτερικό κ.α. Όπως επίσης και να στηρίζουμε άλλες ομάδες και καλλιτέχνες μέσα από τις φιλοξενίες στο Παλιό Ξυδάδικο, με την παραχώρηση του εξοπλισμού μας, τη συμβουλευτική βοήθεια σε οργανωτικά και άλλα θέματα.

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για μας, όπως και για όλους τους πολιτιστικούς οργανισμούς και η στήριξη που ζητούμε δεν είναι οικονομική (όχι ακόμα). Έχουμε ήδη προσκαλέσει φίλους και συνεργάτες να μας στείλουν video συμπαράστασης, αλλά και όποιος αυτές τις μέρες συναντήσει το petition που κυκλοφορεί παρακαλούμε υπογράψτε το, ή μπορείτε να στείλετε στο mail του ΜΙΤΟΣ mitos@mitos.org.cy ή στο inbox στο facebook κάποιο μήνυμα που θα μεταφερθεί στους χορηγούς μας.

Ευχαριστούμε,

Έλενα Αγαθοκλέους και Λούκας Βαλέβσκι

για το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ»

 

Ναι μεν η προθεσμία για τα βίντεο ήταν μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, ενδεχομένως όμως να μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και τώρα για να ενισχύσουμε την προσπάθεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ