Το πρώτο laptop της Microsoft

Το πρώτο της laptop, με την ονομασία «Surface Book», παρουσίασε η Microsoft.

 


Article featured image
Article featured image

Το laptop με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10, διαθέτει αποσπώμενη οθόνη 13,5 ιντσών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως notepad με συνοδευτική ηλεκτρονική πένα.

Η συσκευή θα έχει αρχική τιμή 1.499 δολάρια και θα βγει στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης, σε ειδική εκδήλωση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, τα πρώτα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) Lumia που «τρέχουν» τα Windows 10.

 



Τα δύο νέα μοντέλα είναι το Lumia 950 με οθόνη 5,2 ιντσών και κάμερα 20 μεγαπίξελ και το μεγαλύτερο Lumia 950 XL με οθόνη 5,7 ιντσών. Οι αρχικές τιμές τους θα είναι 549 και 649 δολάρια αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, οι νέες συσκευές -που θα βγουν στην αγορά το Νοέμβριο- διαθέτουν το βελτιωμένο σύστημα ασφαλείας Windows Hello, που επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του με «σκανάρισμα» του ματιού του, του προσώπου ή των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του.

«Ξεκινάμε πλέον ένα νέο κεφάλαιο των Windows 10, με νέες συσκευές κατασκευασμένες ειδικά για τα Windows 10», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Νταντέλα. Όπως είπε, το νέο λειτουργικό σύστημα -που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο- ήδη «τρέχει» σε περίπου 110 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το ανανεωμένο πιο λεπτό και πιο ελαφρύ μοντέλο της ταμπλέτας Surface Pro 4 με οθόνη 12,3 ιντσών και αρχική τιμή 899 δολάρια (θα είναι διαθέσιμο από τις 26 Οκτωβρίου), καθώς και το νέο ολογραφικό σύστημα HoloLens, που επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τρισδιάστατα αντικείμενα φτιαγμένα από φως (θα βγει στην αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με αρχική τιμή γύρω στα 3.000 δολάρια).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ