Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ απαγόρευσε τα man-buns

Τα man –buns (αντρική κοτσίδα) είναι φέτος από τα πιο συζητημένα trends και μέση λύση δεν υπάρχει. Είτε τα λατρεύεις, είτε τα μισάς.

 


Article featured image
Article featured image

Στην κατηγορία των haters προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα ένας ακόμη σύμμαχος, δυνατός μάλιστα.

Το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Brigham Young του Αϊντάχο έκρινε πως η μόδα δεν είναι συμβατή με το στιλ και την εικόνα που θέλει για τα αγόρια που φοιτούν στις αίθουσες του και εφεξής απαγορεύει τα man buns.  

O Student Honor Administrator του Πανεπιστήμιου υποστήριξε πως το συγκεκριμένο κούρεμα εξετάστηκε για το αν πληροί του στιλιστικούς κανόνες της σχολής και κρίθηκε ακραίο χτένισμα. Ωστόσο φέρεται να δηλώνει πως δεν είναι το μόνο που συμπεριλαμβάνεται σε τέτοιους αυστηρούς κανόνες και πως αντίστοιχα χτενίσματα, ακόμη και των κοριτσιών, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

«Είναι απλά κάτι που αποκλίνει από τον κανόνα». είπε.  

Για την ώρα δεν έχει σημειωθεί κάποια αποβολή ή τιμωρία φοιτητή που έφερε το συγκεκριμένο χτένισμα.

Αντιθέτως η πολιτική της σχολής είναι μάλλον πιο συμβουλευτική μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση.

Σύμφωνα με την αντίληψη της διεύθυνσης του Brigham Young, το χτένισμα, η ενδυμασία και όλο το στιλ των φοιτητών θα πρέπει να απέχει από το εκκεντρικό και να ακολουθεί συγκεκριμένες φόρμες που ορίζονται από τον κανονισμό που ονομάζεται «Honor Code».  

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται θέμα για τους κανόνες στο ντύσιμο και το στιλ των μαθητών μια και στο παρελθόν έχει στραφεί κατά των ρεβέρ στα παντελόνια που άφηναν εκτεθειμένους τους αστραγάλους, αλλά και στο μούσι. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ