Οι άνθρωποι «κατακτούν» τον Άρη

Καθώς η ταινία «The Martian» προβάλλεται αυτές τις μέρες σε όλα τα K-Cineplex παγκυπρίως, η ΝΑΣΑ μας παρουσιάζει το πώς και πότε (σύντομα) θα στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά το πρώτο μεγάλο βήμα της ανθρωπότητας που έκανε ο Νιλ Αρμστρονγκ το 1969, η NASA δηλώνει επισήμως έτοιμη για το επόμενο, ακόμα μεγαλύτερο, άλμα προς το διάστημα.

Το τελευταίο διάστημα η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (και όχι μόνο) έχει εντυπωσιάσει όλον τον πλανήτη με τις απανωτές ανακαλύψεις της. Οι άνθρωποι της NASA έχουν βάλει ήδη πλώρη για την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον «κόκκινο» πλανήτη.

Η επιχείρηση «Ταξίδι στον Αρη», που παρουσιάστηκε σε 36 σελίδες από την επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού οργανισμού, παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η αποστολή που αποτελούσε το «next big thing» της NASA, από την επιτυχημένη επίσκεψη στην Σελήνη και έπειτα, πλέον απέχει μόλις λίγα χρόνια από το να πραγματοποιηθεί. Όμως αυτήν τη φορά, όσοι συμμετέχουν στο θρυλικό ταξίδι δεν θα επισκεφτούν απλώς τον «κόκκινο» πλανήτη. Θα πάνε για να μείνουν καιρό. Να εξερευνήσουν από κοντά τον ερυθρό γείτονα μας, να συλλέξουν πληροφορίες, να ζήσουν για πρώτη φορά σε εξωγήινες συνθήκες.

Όλα αυτά δεν απέχουν πολύ μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Όπως αποκαλύπτουν στην 23η σελίδα του σχεδίου τους, οι επιστήμονες της NASA θα είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν τις πρώτες αποστολές μικρής διάρκειας στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ο μεγάλος τους στόχος όμως, οι αποστολές μακράς διάρκειας, θα επιτευχθεί, όπως υπολογίζεται από την ίδια την NASA, κοντά στο 2030.

«Μέσα στην επόμενη δεκαετία δεκαετίες, η NASA θα κάνει σημαντικά βήματα για τη δημιουργία μιας βιώσιμης ανθρώπινης βάσης πέρα από τη Γη, όχι μόνο για να την επισκεπτόμαστε αλλά και για να μένουμε. Συγκεντρώνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις ανθρώπινες δυνατότητες εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να εργαστούμε και να ζήσουμε στο διάστημα. Παράλληλα θα αναζητούμε μελλοντικούς βιώσιμους προορισμούς, με ρομποτικές αποστολές» εξηγούν οι επιστήμονες της NASA.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τα σχετικά με το ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ