Πέθανε ο άνθρωπος – σύμβολο της τραγωδίας στην Άγκυρα

Μια ακόμη απώλεια έχει συγκλονίσει ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες την τουρκική κοινωνία. Πέθανε ο άνθρωπος – σύμβολο της τραγωδίας στην Άγκυρα που έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς.

 


Article featured image
Article featured image

Η εικόνα του 46χρονου Ιτσετίν Τσεβίκ να αγκαλιάζει μέσα στα αίματα μια πληγωμένη κοπέλα προβλήθηκε από ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο και έγινε σύμβολο της πολύνεκρης επίθεσης στην Άγκυρα.

Η κοπέλα που αγκαλιάζει είναι η κόρη του και έχει επίσης αφήσει την τελευταία της πνοή. Τη ζωή της έχει χάσει από τις εκρήξεις και η αδερφή του άτυχου δασκάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενείς του ο Ιτσετίν ήταν ένας ιδεαλιστής που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία. Η οικογένεια του Τσεβίκ είχε μετακομίσει στην Άγκυρα επειδή η κόρη του, Μπασάκ, είχε ξεκινήσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Παρόλα αυτά ο 46χρονος δάσκαλος συνήθιζε να ταξιδεύει στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας προκειμένου να διδάξει παιδιά οικογενειών που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όσο για την αδελφή του άτυχου 46χρονου είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Από την έκρηξη του Σαββάτου στην Άγκυρα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 97 άνθρωποι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ