Ένας αξιοπρεπής γάμος... στο Σπούτνικ

Η Fresh Target Theatre Ensemble και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου επιστρέφουν και παρουσιάζουν σε παγκύπρια πρώτη το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Ένας Αξιοπρεπής Γάμος».

 


Article featured image
Article featured image

Μια δεκαμελής ομάδα ηθοποιών στήνει μια ανατρεπτική παράσταση με πολύ χιούμορ, τόλμη και τη φαντασία, μέσα από μια αισθητική που επιχειρεί να διεισδύσει στο πραγματικό και το φαντασιακό στοιχείο, με μπόλικη ζωντανή μουσική, τραγούδια και πολύ (μα πάρα πολύ) χορό.

 

Το έργο

Γραμμένο το 1919, από τον τότε νεαρό φοιτητή, Μπέρτολτ Μπρέχτ, το έργο αποτελεί από τα πρώτα δείγματα θεατρικής γραφής του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα με εμφανή τα δείγματα της μετέπειτα δουλειάς του που θα τον καθιέρωναν σαν ένα από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα των θεσμών και των αξιών της μικροαστικής κοινωνίας, με φόντο ένα γαμήλιο τραπέζι στο σπίτι του νεαρού γαμπρού. Μέσα από μια κωμική αλλά και γκροτέσκ ιστορία παρακολουθούμε τη σταδιακή μεταμόρφωση των -πολύ αναγνωρίσιμων-  ηρώων καθώς εγκαταλείπουν σταδιακά τις κοινωνικές συμβάσεις και την πολιτική ορθότητα και αφήνουν να αναδειχθεί η επικίνδυνη πλευρά του χαρακτήρα τους, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αποκάλυψη «ένοχων» μυστικών, σκοτεινών επιθυμιών αλλά και την ανταλλαγή χονδροειδών προσβολών και αθυρόστομων προκλήσεων.

 



 

Στο Σπούτνικ (Βιοτεχνική Δήμου Λευκωσίας, πλησίον Roundabout Bata και Διαχρονικής) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ]

Παραστάσεις: 29, 30, 31 Οκτωβρίου & 1, 6, 7, 8, 9, 13 Νοεμβρίου στις 20.00  [επίσημη πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου]

Κρατήσεις: 70007027

Facebook: www.facebook.com/freshtarget

Instagram: www.instagram.com/freshtarget

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Νίκη Δραγούμη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Έλενα Καλλινίκου, Μάριος Κακουλλή, Πάνος Μακρής, Γιάννης Μίνως, Φώτης Νικολάου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Χάρης Πισίας, Βαρβάρα Χριστοφή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου

Κίνηση: Φώτης Νικολάου

Μουσική Διδασκαλία/Τραγούδι: Βίκυ Αναστασίου

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Alexander Jotovic

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Καρολίδου

Οργάνωση Παραγωγής: Jo Κουμέττου/ Γιώργος Μ. Ιωάννου

Σχεδιασμός Αφίσας: Δημήτρης Σωτηρίου

Εκτέλεση Παραγωγής: Fresh Target Theatre Ensemble


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ