Μπρέικιν: η υποκουλτούρα που έγινε κουλτούρα

Στις δυτικές συνοικίες της Λεμεσού, σ’ ένα ανεπιτήδευτο στούντιο χορού στη λεωφόρο Πάφου, το κυπριακό μπρέικ ντάνς ζει μέρες και δόξες λαμπρές.

 


Article featured image
Article featured image

Εδώ είναι που σε καθημερινή βάση προπονούνται, δημιουργούν και διδάσκουν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι «Bassick Crew».

Μια ιδιαίτερα χαρισματική και αξιοπρόσεκτη ομάδα από εικοσάρηδες break dancers που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και εμφανίζονται σε τοπικά TEDx ως πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση για την πίστη, τις επιδόσεις και το πάθος τους σε αυτό που χρόνια τώρα εξασκούν και αγαπούν.

Η ομάδα αποτελείται από οκτώ συνολικά χορευτές, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από διαφορετικά γκρουπ «μα από το 2011 που δημιούργησαν το δικό τους crew νιώθουν πως είναι πια σαν μια φαμίλια, μία οικογένεια».

Έχουν καταφέρει να χαρίσουν στην Κύπρο την τρίτη θέση στο πανβαλκανικό Battle of the Year 2013 και παρουσιάστηκαν πέρσι στο TEDxNicosia, κάτι που για τους ίδιους ήταν «μια ανεπανάληπτη εμπειρία» από την οποία είχαν εντυπωσιαστεί από τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου για ένα είδος χορού «που δεν είναι και τόσο δημοφιλές».

«Είναι πολλά τα άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα και έτσι ως κοινότητα συνεχώς μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε».

Πιθανό είναι να τους εντοπίσετε να εξασκούν τα μαγικά τους στον Μόλο της πόλης, αφού όπως είναι καλά γνωστό, το μπρέικ ντάνς είναι κατεξοχήν τέχνη και χορός του δρόμου και δε θα ήταν δυνατό για τους Bassick Crew να μένουν συνέχεια κλειστοί σε τέσσερις τοίχους.

 

«Κανονικά ο χορός μας ονομάζεται breaking αλλά το break dance καθιερώθηκε από τα ΜΜΕ για να γίνεται ευκολότερα κατανοητό» νιώθει την ανάγκη να μας επισημάνει ο bboydrain.

 

 

Το παρακάτω βίντεο γυρίστηκε από το Sigmalive και σε αυτό μιλούν τρία μέλη της ομάδας: ο Bboy Unique, ο Bboy drain και ο Βboy shark.

 

 


Ως έφηβος είχα δει μια φιγούρα και εντυπωσιάστηκα. Στην πορεία έβλεπα ότι μπορούσε να με ωριμάσει ως άνθρωπο και ήταν και κοινωνικοποίηση με τα άλλα παιδιά που το κάνουν


 


Ανακάλυψα ότι πέρα από τις κινήσεις υπάρχει μια μαγεία μέσα σε αυτόν τον χορό 


 

 

 


Το breakin και το hiphop σου δίνουν κίνητρο και στόχους, αλλάζουν οι συνήθειες και ο τρόπος συμπεριφοράς σου


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ