Οι πρώην καπνιστές γιορτάζουν

Από το 2011 η καμπάνια «Ex-Smokers are Unstoppable» έχει βοηθήσει νέους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, προωθώντας τα οφέλη μιας ζωής χωρίς κάπνισμα: καλύτερη υγεία, εξοικονόμηση χρημάτων και γενικά βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, στις 30 Οκτωβρίου, οι πρώην καπνιστές το γιορτάζουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους διαδικτυακά για να αποδείξουν «πως όταν κόψεις το κάπνισμα τίποτα δεν σε σταματά». 

«Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα. Όταν το κόψεις όμως δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις ποτέ. Ως πρώην καπνιστής νιώθω περήφανος για το επίτευγμά μου και σας καλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο» δηλώνει ο γνωστός παρουσιαστής και επίσημος πρεσβευτής της εκστρατείας Ex-Smokers, Ανδρέας Γιόρτσιος.

Η εφαρμογή iCoach, προσθέτει, είναι «ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθά τους καπνιστές καθοδηγώντας τους να περάσουν ομαλά από όλα τα στάδια και εν τέλει να κόψουν το κάπνισμα. Βάλτε στόχο και γιορτάστε κι εσείς μαζί με όλη την Ευρώπη την ημέρα του πρώην καπνιστή».

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2015, οι πρώην καπνιστές και οι χρήστες του iCoach καλούνται να γιορτάσουν το επίτευγμά τους ανάβοντας το αστεράκι τους στον ψηφιακό χάρτη της Ευρώπης.

Ο τελικός χάρτης, φωτισμένος με όλα τα αστεράκια, θα αποκαλυφθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Οκτωβρίου από τον Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis

«Ως καρδιοχειρουργός, έχω δει από πρώτο χέρι τις τρομερές συνέπειες του καπνίσματος. Έχασα δύο από τους αδελφούς μου από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και δε θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο που ένιωσα. Το τσιγάρο είναι αιτία για περίπου 700 000 θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο. Μια αυστηρή πολιτική ελέγχου του καπνίσματος, σε συνδυασμό με εκστρατείες ευαισθητοποίησης όπως η ‘Ex-smokers are Unstoppable’, είναι ζωτικής σημασίας για να βελτιωθεί η δημόσια υγεία στην Ε.Ε. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα επίτευγμα για το οποίο ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να είναι περήφανος, ένα επίτευγμα που αλλάζει τη ζωή σου. Γιορτάζουμε τους χιλιάδες πρώην καπνιστές που λάμπουν σε όλη την Ευρώπη. Τους συγχαίρω όλους – είναι μια έμπνευση για όλους όσους προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτή τη συνήθεια».

Πάνω από 26,000 νέοι χρήστες έχουν εγγραφεί στην τελευταία έκδοση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής iCoach. Από το λανσάρισμα της εφαρμογής το 2011, χιλιάδες Ευρωπαίοι χρήστες του iCoach ισχυρίζονται ότι έκοψαν το κάπνισμα μέσα σε τρεις μήνες. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, εκτιμάται ότι έχει επιτευχθεί συλλογική εξοικονόμηση χρημάτων πέραν των €262 εκατομμυρίων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ