Aυτό είναι το ποδήλατο του μέλλοντος [λέγεται «Twist Bike»]

Σκεφτείτε ένα ποδήλατο που δεν είναι ένα και με ρόδες δίχως άξονα και ακτίνες!

 


Article featured image
Article featured image

Το «Twist Bike» είναι μια καινοτόμος στιλιστική μελέτη του Ισπανού Jose Hurtado που σηματοδοτεί προς τα πού ίσως θα κατευθυνθούν τα δίτροχα του μέλλοντος.

Όπως γράφει το Andro, μιλάμε «για ένα εκπληκτικό concept ποδηλάτου, με ρόδες δίχως άξονα κι ακτίνες, το οποίο συν τοις άλλοις διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, επιτρέπει την εύκολη αποσυναρμολόγηση, αποθήκευση, μεταφορά και επιδιόρθωση, χάρη στο εργονομικό σχήμα του.

Το ωραίο, όμως, είναι ότι προβλέπει τη δυνατότητα σύνδεσης δύο μονάδων μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα διπλό ποδήλατο, ένα tandem, μέσα σε χρόνο dt. Ίσως και περισσότερων, αν αγαπιόμαστε πολύ».

Ο designer ίσως να είχε κατά νου τα ζευγάρια που κατεβαίνουν στην πόλη μαζί, αλλά πάνε στους εραστές τους χώρια. Το αναφέρω διότι ένα δίδυμο ποδήλατο απαιτεί, πέραν της ικανότητας, ελιγμούς, σχεδιασμό και συντονισμό, πράγμα το οποίο προϋποθέτει μια κάποια αίσθηση του χιούμορ. 

Να πώς περιγράφει ο ίδιος ο Hurtado τη φιλοσοφία του «Τwist»: «Δεν πρόκειται για ένα απλό ποδήλατο. Πρόκειται για μια ένωση μεταξύ ανθρώπων. Ενίοτε, μία αλλαγή κατεύθυνσης στη ζωή μας που μας βοηθά να ξαναβρεθούμε». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ