Πάμε με Minus One στη Eurovision

Μέχρι και πολύ πρόσφατα συζητούσαμε ακόμα ότι η επιλογή για το περσινό τραγούδι που στείλαμε στη Eurovision ενδεχομένως να μην ήταν η ορθότερη.

 


Article featured image
Article featured image

Το «Shine» των Minus One είχε όλα τα φόντα να διακριθεί στον διαγωνισμό, ή τουλάχιστον είχε τη δυναμική να ξεπεράσει την 22η θέση που πήραμε στον τελικό και να μαζέψει περισσότερους από τους 11 βαθμούς του Γιάννη Καραγιάννη με την αξιοπρεπέστατη κατά τ’ άλλα παρουσία…

Δυνατή ροκιά που κολλάει στο μυαλό, απίστευτη επί σκηνής ενέργεια, τρέλα, η δυναμική που έχει συνήθως ένα συγκρότημα, ενώ και η εμπειρία της μπάντας χάρη κυρίως στη συμμετοχή της σε μεγάλα φεστιβάλ στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να μην θεωρηθεί κι αυτή ως αβαντάζ.

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν μια καθαρά υποκειμενική άποψη, την οποία όμως συμμερίζονταν, αν θυμόμαστε καλά, και οι ίδιοι οι κριτές του διαγωνισμού στο ΡΙΚ, εξ ου και έβγαζαν το «Shine». Τελικά όμως πήγε άλλο, αφού υπερίσχυσαν οι ψήφοι του κόσμου.

Και να που λίγους μήνες μετά, το ΡΙΚ, μετά την απόφαση του για συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION 2016, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 10, 12 και 14 Μαίου 2016, ανακοινώνει ότι αναθέτει την εκπροσώπηση της Κύπρου στους MINUS ONE.

Το τραγούδι, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό σε χρόνο που θα ανακοινωθεί, θα είναι μια συνεργασία του συγκροτήματος με τον επιτυχημένο Σουηδό συνθέτη Thomas G:Son.

O Τhomas G: Son είναι από τους πιο γνωστούς συνθέτες της Σουηδίας, ενώ με συνθέσεις του έχει εκπροσωπήσει πολλές χώρες στη Eurovision, με κάποια από τα τραγούδια του να φτάνουν στο ΤΟΡ 10 του βαθμολογικού πίνακα. Αποκορύφωμα, η νίκη της Σουηδίας με το «Euphoria».

Χαριτολογώντας θα λέγαμε πως αυτή η απόφαση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ένα είδος απολογίας εκ μέρους του ΡΙΚ.

 

Μ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ