Όπως λέμε #because_its_Cyprus

«Γιατί επιλέγετε το νέο υπουργικό συμβούλιο σας να απαρτίζεται 50-50 από γυναίκες και άντρες;» ρωτά η δημοσιογράφος και ο νέος πρωθυπουργός του Καδανά, Justin Trudeau, δίνει την πιο απλή και συνάμα πιο λογική απάντηση που θα μπορούσε:

 


Article featured image
Article featured image

«Γιατί έχουμε 2015».

Και δεν είναι μόνο αυτό που καθιστά σούπερ ήρωα τον Trudeau στα μάτια των συμπατριωτών του -και όχι μόνο. Στο 30μελές υπουργικό συμβούλιό του (15 άντρες και 15 γυναίκες), το οποίο είναι το πιο ποικίλο που είχε ποτέ ο Καναδάς, υπάρχουν ιθαγενείς, μειονότητες, αλλά και μια πρώην πρόσφυγας.

«Ένα συμβούλιο που αποτελεί μια μικρογραφία της χώρας» λέει ο ίδιος κι ο πλανήτης υποκλίνεται, κυριολεκτικά αλλά και μέσω tweets.

«Παρόλο που έχουμε τον πρωθυπουργό μας για λιγότερο από 9 ώρες, νοιώθω πως πρέπει να του δώσουμε μια κάπα του super ήρωα» γράφει κάποιος στο twitter.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη, στην Κύπρο, το υπουργικό αποφασίζει να μετονομάσει το τερματικό κτήριο του αερολιμένα Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας ‘Γλαύκος Κληρίδης’», με τους μεν να πανηγυρίζουν για το επίτευγμα-κατόρθωμα και τους δε της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και να λένε πως η απόφαση είναι άδικη και πως θα έπρεπε να δοθεί το όνομα κάποιου που θα τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τον λαό.

Και είναι εδώ που προβληματίζεσαι πραγματικά. Πέραν από τον Ρίκκο Μάππουρο, την Πελλομαλού και τον Σβηστό από το Καφενείο, ποιος άλλος φανταστικός ήρωας ή αληθινός χαρακτήρας και δη πολιτικός, έτυχε καθολικής αποδοχής στην Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια;

Αυτό θα πρέπει να μας/σας προβληματίσει, πέραν από την πλάκα. Κανένας δεν τόλμησε να βάλει το συλλογικό καλό πάνω από το μικροκομματικό και το προσωπικό συμφέρον. Κανένας!

Οι βλάκες λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Ο κόσμος σάς απαξιώνει όλο και πιο μαζικά. Κι ας νομίζετε πως μπορείτε ακόμα να χειραγωγείτε ιδεολογίες με τον τρόπο και τη δυναμική που το κάνατε παλιά. Κι ας γελάτε ακόμα σατανικά.

Πάντως, για να σας πιστώσουμε και με κάτι, μια χαρά γράφουν οι πουτανιές κάποιων από εσάς στον φακό και τον Τύπο, μια χαρά επιδροούν οι δηλώσεις σας στο μπουρδουκλωμένο μυαλό ορισμένων οι οποίοι καταπίνουν αμάσητο ότι τους δώσετε. Ευτυχώς όμως δεν είναι πολλοί αυτοί.

Πρώτα κάνουμε συμμαχίες για να περάσουμε εκλογικά μέτρα έτσι ώστε να φιμώσουμε μια και καλή όλους όσοι μας πάνε κόντρα (όχι πως στην εν λόγω κατηγορία βρίσκεις και τίποτα πολύ ιδιαίτερο) αλλά και να αποτρέψουμε τυχόν αποστάτες του μέλλοντος από το να τολμήσουν να φτιάξουν κίνημα, κόμμα, συμμαχία ή όπως αλλιώς σκέφτονται κατά καιρούς να τα βαφτίσουν, ανεβάζουμε τον πήχη στο 5% για να «κλείσουμε» τελικά στο 3,6 και να είναι όλοι happy, και μόλις περάσουμε τους made to measure νόμους μας όντας μαζί και ενωμένοι, βρίσκουμε σχεδόν ταυτόχρονα τον τρόπο να μαντρίσουμε και πάλι ο καθένας τους δικούς του, σπέρνοντας μαεστρικά και πάλι την διχόνοια στον λαό και βάζοντάς τους να τσακώνονται για τη μετονομασία ενός αεροδρομίου.

Μια χαρά. Κι αν ρωτήσεις ηγέτες - κυβερνώντες - λαμπρά μυαλά γιατί ονόμασαν έτσι το αεροδρόμιο, ή γιατί ανέβασαν το ποσοστό στο 3,6%, ή γιατί δεν τιμωρείται κανένας από τους κλέφτες που κατέστρεψαν τον τόπο, ή γιατί τα υπουργικά απαρτίζονται πάντοτε από τα πιο «λαμπρά» μυαλά (του εκάστοτε κόμματος και μόνο), η απάντηση που θα λάβεις θα ‘ναι μία και μοναδική:

Because it’s Cyprus!

#because_its_Cyprus λοιπόν.

 



Justin Trudeau's new cabinet 'looks like Canada'

Canada's new cabinet is not only gender balanced, it's the most diverse in history.


Posted by AJ+ on Thursday, 5 November 2015



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ