Κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο του «A Taste of Famagusta»

Δημοσιεύθηκε στο ίντερνετ το πρώτο επεισόδιο του νόστιμου πρότζεκτ με τίτλο «Μία γεύση από την Αμμόχωστο».

 


Article featured image
Article featured image

Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει για αυτούς τους δύο αισιόδοξους τοίχους σε Δερύνεια και Αμμόχωστο. Από τη συμβίωση καλλιτεχνών και τα γκράφιτι σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι ουσιαστικότερο και μαζικότερο που όλους μας αφορά: το φαγητό.

Το RENEWAL, ο αρκετά δραστήριος όπως αποδεικνύεται οργανισμός, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση και την επιμέλεια του «FA/DE mural art project», μας παρουσιάζει τώρα το πρώτο επεισόδιο του «A Taste of Famagusta».

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τη δημοσίευση τεσσάρων βίντεο, στα οποία τέσσερις άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου συναντώνται με σκοπό να εξερευνήσουν τη μεταξύ τους … γαστρονομική και διατροφική σχέση.

Δύο άντρες και δύο γυναίκες. Δύο Ελληνοκύπριοι, δύο Τουρκοκύπριοι. Δύο νεαροί και δύο ηλικιωμένοι.

Οι ηλικιωμένοι είναι η κ. Γιωργούλα Σιοπαχά, κάτοικος του χωριού Φρέναρος, συνταξιούχος νοικοκυρά και αγρότισσα, και ο επίσης συνταξιούχος αλλά ακόμη ενεργός σεφ Χουσεΐν Χερμπσόι, ο οποίος ζει στην Αμμόχωστο και σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου τη δεκαετία του 1960.

Οι νεαροί είναι η Νουρντανέ Καραγίλ και ο Πολύβιος Χριστοφή. Η Νουρντανέ ασχολείται με τις καλές τέχνες και ζει στην εντός των τειχών Αμμοχώστο και ο Πολύβιος είναι γιατρός και ζει στη Δερύνεια.

 

Δείτε το πρώτο επεισόδιο εδώ: 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ