Τι θα γίνει φέτος στην παγκόσμια ημέρα των τρανς; [μετά το περσινό ρεζιλίκι]

Στις 20 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Ατόμων και η accept – ΛΟΑΤ Κύπρου μας προσκαλεί σε δύο εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τα περσινά ευτράπελα με την κατάσχεση των φωτογραφιών της Ρεβενιώτη, η accept μας προσκαλεί φέτος να στηρίξουμε τα events της για την τρανσφοβία «για να ενθαρρυνθεί για τη δυναμική συνέχεια των δράσεων προς μια καλύτερη κοινωνία για όλους».

«Παρόλο που τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε σημαντική πρόοδο στα θέματα ορατότητας των Ομοφυλόφιλων και Αμφισεξουαλικών ανδρών και γυναικών, τα γεγονότα που σημάδεψαν τις περσινές εκδηλώσεις Μνήμης με την κατάσχεση της έκθεσης της Πάολας Ρεβενιώτη από την Αστυνομία Κύπρου, αλλά και τις επίσημες κατηγορίες εναντίον του Προέδρου της οργάνωσης για δημοσίευση αισχρού περιεχομένου, αποτελούν απόδειξη ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Φέτος, οι εκδηλώσεις στην Κύπρο έχουν διοργανωθεί εξ ολοκλήρου από την «Ομάδα Δράσης Τρανς Κοινότητας» της Accept, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από τρανς άτομα και έχει ως στόχο την προώθηση θεμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη κοινότητα στη χώρα μας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ



Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015



Ισόγειο Εφημερίδας «Πολίτης», (Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 8, 1010 Λευκωσία)

Ώρα: 16.00 - 23.00



Είσοδος: Δωρεάν





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.00 – 19.00 Ζωντανή Βιβλιοθήκη αποκλειστικά με Τρανς θεματολογία



19.30 – 19.45 Χαιρετισμοί



* κ Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου,

* κα Μελίνα Τριγγίδου, Λειτουργός Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως & Ανθρωπίνων

Δικαιωμάτων

* κα Ξένια Γεωργιάδου, Λειτουργός Αρχείου Πληθυσμού





19.45 -23.00 Προβολή Ταινίας



«ROMEOS» (2011) της Sabine Bernardi, διάρκεια: 94 λεπτά

Την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση.







Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Λεμεσό, την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, στο ΚEY – Innovation in Culture, Education and Youth, (Επίκουρου 7, 3026 Λεμεσός), ώρα 16.00 - 23.00


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ