32χρονη η πρώτη Κύπρια που θα διασχίσει τον Ατλαντικό με αγωνιστικό σκάφος

Ονομάζεται Μέμνια Θεοδώρου, είναι 32, έχει κυπριακή καταγωγή και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία ως η πρώτη Κύπρια που συμμετέχει στο «Clipper Round the World Yacht Race», τη μακρύτερη παγκόσμια κούρσα με yacht.

 


Article featured image
Article featured image

«Είμαι η μόνη Κύπρια που θα διασχίσει τον Ατλαντικό με αγωνιστικό σκάφος, αφού σε μια έρευνα που έκανα είδα ότι μέχρι σήμερα μόνος ένας άντρας από την Κύπρο το έχει κάνει. Είμαι πολύ περήφανη για αυτό» δήλωσε η ίδια η Μέμνια.

Συγκεκριμένα, η Θεοδώρου θα αποπλεύσει από το Ηνωμένο Βασίλειο με κατεύθυνση την Αυστραλία και αργότερα αυτό το μήνα ο στόλος θα φτάσει στον προορισμό του, την πόλη Albany της Αυστραλίας. Η ομάδα της Κύπριας (οδοντιάτρου στο επάγγελμα) ονομάζεται GREAT Britain, χρηματοδοτείται από την βρετανική κυβέρνηση και είναι πρώτη στην κούρσα. Η ημερομηνία άφιξης στον τελικό προορισμό (στην Αυστραλία) έχει οριστεί κάπου μεταξύ 22 και 26 Νοεμβρίου.

Συνολικά, 12 ομάδες ερασιτεχνών θα καλύψουν συνολικά 40.000 μίλια γύρω από τον κόσμο. Περίπου το 40% από αυτούς δεν είχαν αποκτήσει ποτέ πριν οποιαδήποτε πείρα για το άθλημα. Νοσοκόμες, δάσκαλοι, οδηγοί ταξί, διευθύνοντες σύμβουλοι, νοικοκυρές, δήλωσαν συμμετοχή και μετά από υποχρεωτική εκπαίδευση 4 εβδομάδων ξεκίνησαν ένα ταξίδι αντοχής στις θάλασσες του πλανήτη μας.

Η κούρσα «Clipper Race» ξεκίνησε το 1996 ύστερα από ιδέα του Σερ Robin Knox-Johnston, ο οποίος ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε μόνος ταξίδι γύρω από τον κόσμο το 1968-69.

 


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ