Την ερχόμενη Τρίτη (24/11) η τελετή βράβευσης των Time Out Eating Awards

69 υποψήφια εστιατόρια, θα διεκδικήσουν τα βραβεία στις 10 κατηγορίες των Time Out Eating Awards που φέτος συμπληρώνουν 11 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

11 χρόνια γεμάτα βραβεύσεις, γεύσεις, συγκινήσεις, χαμόγελα, συνταγές, δημιουργικότητα, αγάπη, πάθος, ευρηματικότητα, νοστιμιά!

Για εντέκατη συνεχόμενη χρονιά ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου είναι εδώ για να επιβραβεύσει τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία φέτος παρουσιάζει η Nespresso.


Τα Time Out Eating Awards είναι ένας διεθνής θεσμός και διοργανώνεται σχεδόν από όλα τα Time Out που κυκλοφορούν στον κόσμο.


Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, στο Royal Hall, στη Λευκωσία, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Το menu της βραδιάς θα επιμεληθεί για τους προσκεκλημένους ο νεαρότερος chef  που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, Νίκος Καραθάνος, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους σεφ του εστιατορίου  Cookoovaya Wise Cuisene, τους: Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή.

Φέτος οι κατηγορίες είναι 10 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Απρίλιο 2014 μέχρι τον Απρίλιο 2015), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (δηλαδή που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Café/Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price και οι νέες προσθήκες που είναι η Δημιουργική Κουζίνα, για να επιβραβευθούν εκείνοι οι chefs που προσφέρουν ευφάνταστες συνταγές καθώς και το Best Beer Place by KEO, μια κατηγορία που ξεχωρίζει το μέρος στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις με επιτυχία το κατάλληλο πιάτο για την μπίρα σου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Time Out ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι  ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο στην εκάστοτε κατηγορία για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία.

Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 69 και επιλέχθηκαν από πολυμελή ειδική επιτροπή που συγκέντρωσε το Time Out, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης.

Επειδή ο θεσμός εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, φέτος, πέραν από τα τιμητικά βραβεία για τον Σεφ της Χρονιάςτο Κυπριακό Προϊόν και την Καλύτερη Κάβα, θα απονεμηθεί επιπλέον τιμητικός έπαινος Ανακύκλωσης για το εστιατόριο που ακολούθησε με επιτυχία τα προγράμματα ανακύκλωσης της Green Dot.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Time Out είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου, ψηφίζοντας τα αγαπημένα τους εστιατόρια για 3 μήνες (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2015). Συνολικά στην ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 47,219 ψήφοι των αναγνωστών του περιοδικού, ένας εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του κόσμου για το θεσμό αυτό!

Παρουσιάζει η Nespresso

Στηρίζει δυναμικά η American Express της Τράπεζας Κύπρου

Χορηγοί: Vittel, San Pellegrino, Οινοποιείο Νίκος Λαζαρίδης, Grant’s, παγωτά Antica Gelateria del Corso, ΚΕΟ, Anco Catering Equipment, Green Dot

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται με την εγκυρότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Χορηγός Φιλοξενίας: Hilton Cyprus

Xορηγός Μετακινήσεων: Αegean AirlinesXoρηγός Επικοινωνιακού Υλικού: Landas Colour


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ