H Δήμητρα Μακρυγιάννη και ο Μάρκος Κωμοδρόμος εξηγούν γιατί κάνουν αυτή την εκπομπή

Article featured image
Article featured image

Σε μια εποχή που ο Ερντογάν «κόβει» αβέρτα οτιδήποτε αφορά στα social media, η Δήμητρα Μακρυγιάννη και ο Μάρκος Κωμοδρόμος του πάνε κόντρα με το «The Social Media Show».



The Social Media Show; Τρελοί είστε; Δεν φοβάστε μήπως σας πάρει είδηση ο Ερντογάν και σας «κόψει»;

Μάρκος: Το επόμενο που θα κόψει ο Ερντογάν θα είναι το Facebook. Εμάς δεν πρόκειται να μας εντοπίσει οπότε δεν φοβόμαστε.

Δήμητρα: Μπα, δεν φοβόμαστε. Το μόνο που καταφέρνει με την κίνησή του αυτή είναι να επιβεβαιώνει τη δύναμη που έχουν τα social media.

Αν τον είχατε φιλοξενούμενο στο show, ποιες δύο ερωτήσεις θα θέλατε να σας απαντήσει;

Μ: Προσπαθείτε να δείξετε για άλλη μια φορά πόσο δυνατή είναι η «Δημοκρατία» στην Τουρκία;

Δ: Τι, πιστεύετε πως καταφέρνετε, κλείνοντας τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων στη χώρα σας;

Τι μπορεί να γίνει στην Κύπρο αν διανοηθεί ο Νίκαρος να κόψει το Facebook;

Δ: Θα παραλύσουν τα πάντα! Αυτό θα γίνει. Είμαστε πολύ των social media στην Κύπρο.

Μ: Ο Πρόεδρός μας είναι αρκετά έξυπνος, δεν πιστεύω ότι θα προβεί ποτέ σε τέτοια ενέργεια. Σε περίπτωση που κόψει το Facebook πάντως, θα γίνει χαμός και πιστέψτε με, μεγαλύτερος χαμός από πέρσι, κατά την περίοδο που «καλωσορίσαμε» το κούρεμα.

Πόσες ώρες περνάτε κάθε μέρα στο social media;

Μ: 3-4 ώρες σίγουρα.

Δ: Αρκετές. Ειδικά μετά τη δουλειά, η περιήγηση στα social media αποτελεί μέρος της χαλάρωσής μου.

Πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι τα social media στη δουλειά και την καθημερινότητά σας;

Δ: Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου.Δουλεύω για το ilovestyle.com και βλέπω πως μέσα από τα social media βρίσκω πολλά θέματα. Ουσιαστικά, θα μπορούσα να πω ότι γενικώς τα social media αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Μ: Με βοηθά τόσο στην επικοινωνία μου με τους ακροατές στο ραδιόφωνο (Super FM) όσο και με τους μαθητές μου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει γίνει τρόπος ζωής…

Νοιώθετε ότι ίσως κάποιες φορές ξεφεύγετε; Ότι ενδεχομένως να έχετε εθιστεί;

Μ: Προσπαθώ να το ελέγχω, αν και πιστεύω ότι εύκολα μπορείς να ξεφύγεις εάν δεν το κοντρολάρεις. Κάποιες φορές, όμως, έπιασα τον εαυτό μου να ξεφεύγει εντελώς και να γίνομαι αντικοινωνικός.

Δ: Η αλήθεια είναι πως ναι, έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να είμαι συνέχεια σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Εκεί είναι που λέω, ok, πρέπει να ηρεμήσω λίγο γιατί υπάρχει ζωή και εκτός social media. Γενικώς, θεωρώ όλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο επομένως το ίδιο και τα social media, και όχι να τα αφήνουμε να προσδιορίζουν τη ζωή μας.

Ποιο είναι το concept της εκπομπής σας;

Μ: Το «The Social Media Show» βασίζεται στην πλούσια θεματολογία των Νέων Μέσων Ενημέρωσης, Κοινωνικών Δικτύων (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+, Instagram, Tumblr, Flickr, MySpace), YouTube, lifestyle και ψυχαγωγίας. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε εβδομαδιαίους διαγωνισμούς μέσω κοινωνικών δικτύων και να διεκδικούν μεγάλα και πλούσια δώρα. Η εκπομπή θα μεταδίδεται και μέσω live streaming, ενώ όλα τα επεισόδια θα είναι αναρτημένα και στη σελίδα του Sigmalive.

Δ: Θα δείτε και θα μάθετε πολλά πράγματα γύρω από τα social media. Νέες κυκλοφορίες, νέες ρυθμίσεις, θα κοινοποιούμε τα πιο χρήσιμα applications, θα δείχνουμε τα πιο δημοφιλή videos του internet που γίνονται viral... Και φυσικά, η εκπομπή θα έχει πολλά και πλούσια δώρα!

Θα έχετε και φιλοξενούμενους στο studio;

Δ: Ναι, φυσικά και θα έχουμε φιλοξενούμενους με τους οποίους θα συζητάμε θέματα που μας απασχολούν σε σχέση με τα social media και την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας.

Φαντάζομαι θα έχετε σελίδα της εκπομπής σε όλα τα social media, σωστά;

Μ: Υπάρχει ήδη η σελίδα μας στο Facebook (The Social Media Show), στο Twitter (@SocialmShow) και στο Instagram (SocialmShow). Χορηγός μας είναι η ΜΤΝ και επιστημονικός συνεργάτης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Από Σάββατο 5 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 16.55 από το Sigma και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 14.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ