«Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα, δημιουργικά αλλά και ανυπόμονα»

Αφορμή για την κουβέντα μας αποτέλεσε κυρίως το παιδικό σόου «The Musical Kids», στο οποίο η Κατερίνα Χριστοφίδου έχει ρόλο vocal coach και παραγωγού.

 


Article featured image
Article featured image

Αναπόφευκτα όμως μιλήσαμε και για άλλα πράγματα. Για τα παιδιά του σήμερα, μια και η ίδια καθημερινά έρχεται σε επαφή μαζί τους, για το βραβείο που τους απένειμε ο ΘΟΚ για την «Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/Νεανικού Έργου», αλλά και για τις παραστάσεις που ετοιμάζουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο.


Όταν σβήσουν τα φώτα του «παιχνιδιού», θα έχουν ανάψει τα φώτα της σκηνής στο καινούργιο Musical της «Silver Spotlight  Productions» με τίτλο «Amanda The Musical» στο οποίο θα συμμετέχουν και τα 12 παιδιά.


Ποιος ο σκοπός του The Musical Kids; Τι αποσκοπείτε να πετύχετε μέσω αυτής της διαδικασίας;

Η εκπομπή «The Musical Kids» δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά που έχουν το «πακέτο» του μουσικού θεάτρου (δηλαδή να μπορούν να τραγουδούν, να χορεύουν και να παίζουν θέατρο ταυτόχρονα) να ξεχωρίσουν, να αναγνωριστούν, να εκπαιδευτούν και να εξελιχθούν. Η όλη διαδικασία αναγκάζει τα παιδιά να δουλεύουν σκληρά και να προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Το σημαντικό είναι ότι εμείς τους παρέχουμε την καθοδήγηση, το «Musical Kids» είναι σαν ένα σχολείο για αυτά τα παιδιά. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι, όταν σβήσουν τα φώτα του «παιχνιδιού», θα έχουν ανάψει τα φώτα της σκηνής στο καινούργιο Musical της «Silver Spotlight  Productions» με τίτλο «Amanda The Musical» στο οποίο θα συμμετέχουν και τα 12 παιδιά.

 



Τα παιδιά τι (καλλιτεχνικό) background έχουν;

Όλα τα παιδιά ασχολούνται με τη μουσική ή/και το χορό ή/και το θέατρο. Φοιτούν σε αναγνωρισμένα ωδεία, μουσικές σχολές και σε σχολές μπαλέτου και χορού της πόλης τους. Τα περισσότερα παιδιά έχουν λάβει μέρος σε παραστάσεις αυτών των σχολών και έχουν την εμπειρία της σκηνής. Είναι παιδιά με καλλιτεχνική «ανησυχία» και με υπέροχους γονείς που πιστεύουν στις ερμηνευτικές τέχνες και τους υποστηρίζουν.

Τι τραγούδια θα παίζουν στο show;

Σε κάθε εκπομπή θα βλέπουμε τα παιδιά να ερμηνεύουν τραγούδια διαφορετικών στυλ (ελληνικά και αγγλικά) ανάλογα με τη θεματική της εβδομάδας. Κάθε βδομάδα θα βλέπουμε ένα μικρό «σόου» από κάθε παιδί την ώρα που θα τραγουδά το κομμάτι του.

Γιατί επιλέξατε να μην υπάρχουν αποχωρήσεις;

Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να μπαίνουν στη διαδικασία της απόρριψης! Πίστεψέ με, τώρα που με έβαλες στη διαδικασία να το σκεφτώ, δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ να στενοχωρήσω ένα από τα παιδιά μας με το να επιλέξω να μείνει ή να φύγει! Δεν είναι διαγωνισμός! Είναι μια τεράστια ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά και να εξελιχθούν με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν σε μια επαγγελματική παράσταση όπως θα είναι και η δική μας.


Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα, δημιουργικά αλλά και ανυπόμονα, παιδιά που χάνουν το ενδιαφέρον τους πολύ εύκολα και καμιά φορά προσπαθούν να αποφεύγουν τη σκληρή δουλειά. Ξέρουν όμως, να διεκδικούν και να κυνηγούν τα όνειρά τους.


 




#TheMusicalKids...έρχονται στο #SigmaTv


Posted by Maria Onoufriou on Wednesday, 9 September 2015


 





#TheMusicalKids ...έρχονται στο #SigmaTv


Posted by Maria Onoufriou on Wednesday, 2 September 2015


 

Κάθε βδομάδα υπάρχει ένας guest κριτής στην επιτροπή. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάποια από τα ονόματα που θα ακολουθήσουν;

Δεν θέλω να αποκαλύψω ονόματα, να σου πω μόνο ότι θα είναι άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, ηθοποιοί, μουσικοί, παρουσιαστές και γενικά, γνωστοί επαγγελματίες, οι οποίοι  κάθε βδομάδα θα απολαμβάνουν μαζί μας την πρόοδο των παιδιών!

Εκτός από vocal coach και παραγωγός, έχεις τη γενική διεύθυνση της ακαδημίας Potenzia Del’ Arte και αυτό εξυπακούει καθημερινή επαφή με παιδιά. Πως βλέπεις τα παιδιά του σήμερα;

Κοίτα, τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα, δημιουργικά αλλά και ανυπόμονα, παιδιά που χάνουν το ενδιαφέρον τους πολύ εύκολα και καμιά φορά προσπαθούν να αποφεύγουν τη σκληρή δουλειά. Ξέρουν όμως, να διεκδικούν και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Αυτό για μένα σημαίνει πρόκληση προς όλους τους δασκάλους και φυσικά τους γονείς τους. Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, πρέπει κι εμείς οι μεγαλύτεροι να μπορούμε να ακολουθούμε τους δικούς τους ρυθμούς, θυμίζοντάς τους όμως πάντα ότι όλα στηρίζονται σε αρχές και σκληρή δουλειά! Θεωρώ ότι θα πρέπει τα παιδιά μας να θέτουν προτεραιότητες, όχι μόνο σε κάθε σπίτι αλλά και στην κοινωνία και το κράτος. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

 


Φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουμε 4 συναυλίες «Γουρουνιάσματα... In CONCERT!» στο Royal Hall στη Λευκωσία. Για πρώτη φορά θα βρεθούν πάνω στη σκηνή όλοι οι φίλοι ήρωες των έργων Γουρουνιάσματα 1, 2, και 3.


Πρακτικά, πόσο και πώς σας βοήθησε ως εταιρεία το βραβείο του ΘΟΚ για την «Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/Νεανικού Έργου»;

Η βράβευση μάς έδωσε μια τεράστια ικανοποίηση και νιώσαμε περήφανοι που το έργο μας αναγνωρίστηκε και από το κράτος, πέρα από το ευρύ κοινό που μας στήριξε μαζικά και μας έδωσε αγάπη.

 



 

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν τα 3 πρώτα «Γουρουνιάσματα» να αναμένουμε και τέταρτη ιστορία ή πάμε γι’ άλλα; Δουλεύετε πάνω σε καινούργια παράσταση;

Τα «Γουρουνιάσματα» έρχονται φέτος με μια πρωτότυπη ιδέα που είχαμε και θεωρούμε ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν και συγκεκριμένα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, θα έχουμε 4 μόνο συναυλίες «Γουρουνιάσματα... In CONCERT!» στο Royal Hall στη Λευκωσία. Για πρώτη φορά θα βρεθούν πάνω στη σκηνή όλοι οι φίλοι ήρωες των έργων Γουρουνιάσματα 1, 2, και 3, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια των 3 musicals που τόσο αγαπήθηκαν. Δυστυχώς, δεν θα εμφανιστούμε σε άλλες πόλεις γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε τους κατάλληλους χώρους για τις ημερομηνίες που θα θέλαμε. Σε αυτές τις  συναυλίες θα έχουμε και εκπλήξεις από τα παιδιά του «The Musical Kids».

 

Το «The Musical Kids» προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.35, στο ΣΙΓΜΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ