Οι εκδηλώσεις του Δεκέμβρη για το Πάφος 2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία, παρουσιάζει μέσα από το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού τις εκδηλώσεις του για το μήνα Δεκέμβριο.

 


Article featured image
Article featured image

Με τις θεσμικές του συνεργασίες η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, το Μουσικό Λύκειο Πάφου, το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος, θέατρο από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού με 2 σύγχρονα κυπριακά έργα, σε χώρους απρόβλεπτους και ανοικτούς εντάσσοντας φορείς και κοινωνικά σύνολα, τα οποία συνθέτουν τον τελευταίο μήνα του έτους.



 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 3 &  Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, Παλιά Ηλεκτρική

Νύχτες Βραβείων Lux

Ο Οργανισμός Πάφος2017 παρουσιάζει τις καλύτερες Ευρωπαϊκές ταινίες του σήμερα, υποψήφιες για τα Βραβεία Lux. Τα βραβεία διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στόχος τους είναι η προώθηση και η διάδοση Ευρωπαϊκών ταινιών.

 

Πέμπτη 3/12 (20.00) Mediterranea (107’)

Η Γαλλικής και Γερμανικής παραγωγής ταινία του Jonas Carpignano καταπιάνεται με το θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, ενώ εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στην Ευρώπη.



Παρασκευή 4/12 (19.30) Mustang (97’)

Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας στην Τουρκία, η ταινία του σκηνοθέτη Deniz Gamze Ergüven, εξιστορεί τους περιορισμούς που βιώνουν οι νέοι εξαιτίας των συντηρητικών κανόνων της κοινωνίας.



Παρασκευή 4/12 (21.30) Το Μάθημα (105’)        

Η ελληνο-βουλγαρικής παραγωγής ταινία των Kristina Grozeva και Petar Valchanov εξετάζει τις επιπτώσεις και τα ηθικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες στην Ευρώπη εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών.

Είσοδος ελεύθερη

 



 

Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, Παλιά Ηλεκτρική (20.30)

«Η Συλλογή» & «Σπασμένα»

Δύο σύγχρονα Κυπριακά θεατρικά έργα σε μια παράσταση

Ο Οργανισμός Πάφος2017 και η Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου παρουσιάζουν δύο μονόπρακτα σε μια κοινή παράσταση. «Η Συλλογή», του εκ Πάφου Γιάννη Αγησιλάου, με πρωταγωνιστές τους Φίλιππο Σοφιανό και Στέλιο Ανδρονίκου, φέρνει αντιμέτωπους δύο άνδρες που θα μπορούσαν να ήταν πατέρας και γιος. Στο έργο της νεοεμφανιζόμενης Κωνσταντίας Σωτηρίου “Σπασμένα”, οι Φώτης Γεωργίδης και Μαρία Φιλίππου ερμηνεύουν ένα ζευγάρι υπό κατάρρευση.

Από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη.

Είσοδος: €12 και €7

Για κρατήσεις: 25877827

 



 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, Α’ Λύκειο (19.00)

«Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Λυκείου Πάφου και το Σχήμα Κ.Ν. Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου θα παρουσιάσουν  κάλαντα και τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι)

Σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου (ΕΣΣΕΠ).

Είσοδος €7



Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, Αίθουσα Εκκλησίας του Σωτήρος, Τάλα (17.00)

«Από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ο αιώνα»

Το σύνολο χάλκινων της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου  παρουσιάζει έργα από την ύστερη Αναγέννηση μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυφωνικά κομμάτια, έργα του J. S. Bach, του Τάσου Στυλιανού για χάλκινα και κοχύλια, του Βρετανού John Addison και μια σουίτα από το μιούζικαλ του Bernstein West Side Story (1957).   

Τιμές εισιτηρίων: €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)

Εισιτήρια στο χώρο της συναυλίας, 1 ώρα πριν από την έναρξη

Πληροφορίες: 22 463144, ή ΕΔΩ. 



Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, Χώρος Στάθμευσης Αρχ. Μακαρίου

Open Air Gallery

Ο Οργανισμός Πάφος2017 συνδέει χώρους και ανθρώπους, τοποθετώντας μέρος των εκδηλώσεων του  στον ανοικτό χώρο στάθμευσης που φιλοτεχνήθηκε πέρσι από διάφορους καλλιτέχνες και στοχεύει με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει τις δράσεις για στήριξη του εμπορικού κέντρου της πόλης.  



Σάββατο

11.00 -14.00  Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τους μύθους της Πάφου.

12.00-14.00 Παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου με την ηθοποιό Παυλίνα Φλεβοτομά.

14.30-15.00 Γεωργιανοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα Ρωμιοσύνη του Άκη και του Νεκτάριου Τουρσίδη 

15.00 Ομάδα Κρουστών Latido του Κέντρου Μουσικής Αγωγής Βίκυς Χριστοδούλου

16.00 Παρέλαση της  Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη Διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου από το Δημαρχείο προς την Ανοικτή Γκαλερί. Ακολουθούν χορωδίες και μουσικά σχήματα της Πάφου με γνωστά κάλαντα και τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του Μουσικού Λυκείου Πάφου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Paphos Zingers Rock Choir, η παιδική χορωδία «Camerton» του Κύπρο-Ρωσικού συνδέσμου και το Ωδείο Άσπας Βασιλείου.



Κυριακή

11.00-15.00 Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης θα μας φανερώσει τα μυστικά των ταινιών κινουμένων σχεδίων σε ένα διαδραστικό εργαστήρι.

14.30-16.30 Παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι από την Νεοφύτα Πολυδώρου.

16.00-17.30 Χορεύοντας στους δρόμους

Μια χορευτική διαδρομή στο κέντρο και παρουσιάσεις στην Ανοικτή Γκαλερί. Συμμετέχουν οι σχολές House of Dance & Ρυθμικής Γυμναστικής Δέσπως Ιακώβου και η ομάδα Gymnastika Zumba Kids.

Στη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων το πρόγραμμα Περί Πόλεως θα συλλέγει υλικό και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί στην Ανοιχτή Γκαλερί. Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις θα πωλούν εδέσματα, ενώ θα υπάρχει γευσιγνωσία κρασιών και ζωγραφική προσώπου για παιδιά.



Δευτέρα 21 & Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, Kings Avenue Mall

Χριστούγεννα στο Kings Avenue Mall

Κάλαντα - Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου – King’s Avenue Mall (16.00)

Ο Οργανισμός Πάφος2017 παρουσιάζει το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Λυκείου Πάφου με παραδοσιακά κάλαντα.

Χοροί στους Δρόμους - Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου - King’s Avenue Mall (14.00)

Break dancing στο King’s Avenue Mall, σε μια χορευτική διαδρομή, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν με τους Στήβεν Αγαθαγγέλου, Ρόμαν Λοΐζου και Ραφαήλ Κλεόπα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ