Δεν μας παρατάς ρε Τεντ Μόσμπι [Spoiler Alert]

Article featured image
Article featured image

«Πόσο χάλια μπορεί να ‘ναι το τελευταίο επεισόδιο του How I met your mother;», «Challenge accepted!», απάντησαν οι σεναριογράφοι της σειράς και τα κατάφεραν.

Εννέα χρόνια. Εννέα ολόκληρα χρόνια κυρίες και κύριοι, να περιμένεις απ’ αυτόν τον άντρα-αγκαλίτσα τον Τεντ Μόσμπι να σου ξεράσει πως στο καλό γνώρισε την μάνα των παιδιών του. Εννέα χρόνια που έκαναν κοιλιά σε διάφορες φάσεις κι όμως, είπες «Άσε καλέ, κάτσε να δούμε αυτή την περίφημη μάνα», κι επέστρεφες για είκοσι κάτι βδομάδες τον χρόνο, για 22 λεπτά μετρημένα με το ρολόι, ν’ ακούς την ιστορία του Τεντ Μόσμπι.

Ήταν το 2004 όταν έπεσε η αυλαία για τους «Friends» και την αμέσως επόμενη τηλεοπτική σεζόν βγήκαν στην φόρα δεκάδες κλώνοι τους. Κινούμενοι στο ίδιο μοτίβο, κορίτσια-αγόρια, φιλίες-έρωτες, η Νέα Υόρκη ως μητρόπολη του κόσμου και σε σαλόνια διαμερισμάτων -super busy από πλευράς ντεκόρ- οι πρωταγωνιστές να παραγγέλνουν αβέρτα κινέζικα και να πίνουν μπύρες.

Το 2005 ήταν η χρονιά που έκανε πρεμιέρα και το «How I met your mother». Και παρόλο που η συνταγή ήταν πάνω-κάτω η ίδια, παρουσίαζε σχετικά φρέσκα στοιχεία και ευχάριστες updated ατάκες.

Το πάρτι μεταφέρθηκε απ’ το NBC στο CBS –τα ratings απ’ την άλλη όχι that much- παρόλα αυτά ήταν μια χαριτωμένη γεμωσιά στο μεγάλο κενό που άφησε πίσω το sitcom που αγάπησε η υφήλιος. O Ρος έγινε Τεντ, η Ρέιτσελ έγινε Ρόμπιν και το Central Perk έγινε MacLaren's.

Ok, το κόνσεπτ ήταν κάπως ενδιαφέρον, με τον Μόσμπι να αφηγείται εν έτει 2030 στα παιδιά του πως γνώρισε την μάνα τους, πράγμα που έδωσε εννέα χρόνων αφορμές για αρκετά καλογραμμένα επεισόδια βασισμένα στη νεανική του ζωή.

Αξέχαστες ατάκες -απ’ το στόμα του Μπάρνι οι περισσότερες- έρωτες, πλάκες, κλάματα, interventions κλπ κλπ, εννέα χρόνια μετά όμως, έπρεπε να το τερματίσουν.

Και πως το τερμάτισαν κυρίες και κύριοι;

Εν τέλει ναι, μαθαίνουμε πως την γνώρισε την μάνα των παιδιών του ο Μόσμπι, παράπονο κανένα. Την λένε Τρέισι, ναι, κουβαλά την επίμαχη κίτρινη ομπρέλα, ναι γελάει με τα αδιάφορα αστεία του και τον αγαπά και απ’ όλα. Και πριν τα χωνέψουμε όλα αυτά, η Τρέισι, η μάνα των παιδιών του για την οποία μας τα ‘πρηξε εννέα χρόνια τώρα, πεθαίνει. Σ’ ένα επεισόδιο όλα αυτά.

Κι όλο τούτο για να ξαναγυρίσει πίσω ο Μόσμπι στις αγκάλες της μεγάλης του αγάπης.

Της τύπισσας που τον είχε στο stand by, που παντρεύτηκε και χώρισε τον κολλητό του, που για κανένα απολύτως λόγο –εκτός κι αν μιλάμε για την επιτομή του ξενέρα- ένας άντρας δεν θα επέστρεφε.

Carter Bays και Craig Thomas, ίσως καλύτερα να το κλείνατε έτσι καλοί μου σεναριογράφοι και έγνοια σας.

Το τελευταίο επεισόδιο που γράψατε ήταν «Legend… wait for it…», ναι, ακριβώς, «Wait for it».

Δώστε στο κοινό ένα alternative ending που να κάνει νόημα καλέ!

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ:

Ένα απολαυστικότατο σχετικό βίντεο [απ’ τις καλύτερες παρωδίες του «Downfall»] για να κλείσει το θέμα. Όχι τίποτα άλλο, αρχίζουν τα «Game of Thrones» και «Mad Men» εντός των ημερών:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ