«El Puente» θα πει γέφυρα

Αν κυκλοφορείς στα ψαγμένα μπαράκια της πόλης, τον Αργύρη αποκλείεται να μην το έχει πιάσει το μάτι σου.

Την τελευταία οκταετία βρίσκεται πίσω απ’ την μπάρα των πιο hip χώρων εστίασης και πειραματίζεται με γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα.

Η τελευταία του δημιουργία ονομάζεται «El Puente» και διεκδικεί την πρωτιά σε εγχώριο διαγωνισμό, για να αντιπροσωπεύσει μετέπειτα την χώρα μας στο Bacardi Legacy Cocktail Competition. 



Φωτογραφίες: Στέλιος Δημητρίου [Visual Caliber] 

 


Article featured image
Article featured image

Όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Bacardi Legacy Cocktail Competition, και μετά από παρότρυνση φίλων του, ο bartender Αργύρης Asleep σκέφτηκε πως ήταν η κατάλληλη αφορμή να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε επαγγελματικό επίπεδο, στα πλαίσια μιας prestigious διοργάνωσης.

 



Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που θα λάμβανε μέρος σε τέτοιου τύπο διαγωνισμό και το αποτέλεσμα μαρτυρά πως… πέτυχε διάνα. Οι βραβευμένοι bartenders, και κριτές στον διαγωνισμό, Koumbarakis, Dalla Pola και Gazit-Shalev, συμπεριέλαβαν το κοκτέιλ του στην τριάδα που τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα διαγωνιστεί στον τελικό του Bacardi Legacy. Τότε, θα αναδειχτεί κι ο νικητής που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα μας στο  Bacardi Legacy Cocktail Competition, τον Μάιο του ’16 στο San Francisco.

 



Ο Αργύρης κατέφθασε στους ημιτελικούς του εγχώριου διαγωνισμού με μια χούφτα αναμνήσεις, ένα χαρακτηριστικό χάλκινο ποτήρι κι όλα εκείνα τα υλικά που τον ανέδειξαν στην τριάδα των νικητών. «Μεγαλώνοντας σ’ ένα μεσογειακό νησί, δεν μπορείς παρά να επηρεάζεσαι απ’ τις μυρωδιές και τα αρώματα της αυλής της -εκάστοτε- γιαγιάς. Έτσι και εγώ».

 



Ελιές, βασιλικός, λεμόνι και σιρόπι φτιαγμένο από σπόρους κολίανδρου δένουν άψογα με την βάση του κοκτέιλ που είναι το ρούμι. «Οι περιηγήσεις μου στην Ισπανία με έκαναν να συνειδητοποιήσω από πρώτο χέρι τις πολύπλοκες αλλά και ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ της μεσογειακής κουζίνας, της ισπανικής λατρείας για το ρούμι και την σύνδεσή τους με τον λατινικό κόσμο. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το ρομαντισμό μιας αυλής, αυτής των παιδικών μου χρόνων, δημιούργησαν μια ‘γέφυρα’ στο μυαλό μου. Κι έπειτα αποτυπώθηκαν σε γεύσεις. Κάπως έτσι γεννήθηκε το ‘Εl Puente’».

Στην αναμονή για τον τελικό του Φεβρουαρίου, το «El Puente» σερβίρεται αυτό το διάστημα απ’ τους bartenders των «The Gym» και «Παλαιά Πινέζα» στην εντός των τειχών πόλη. Κι αν ο δημιουργός του κατακτήσει την πρωτιά, ενδέχεται να σερβίρει την δροσιστική του ‘γέφυρα’ σε σημείο με θέα μίας άλλης... γέφυρας, αυτής του Golden Gate στο San Francisco.

Περισσότερα για το «El Puente» στο Facebook, το Instagram και το σχετικό app.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ