Αυτός ο τύπος θα πάει τρέχοντας από τη Λεμεσό στην Πόλη Χρυσοχούς

Από τις 3 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ο οστεοπαθητικός μόνιμος κάτοικος Λεμεσού David Simpson θα πάει (για ακόμη μία φορά) τρέχοντας από τη Λεμεσό στην Πόλη Χρυσοχούς για φιλανθρωπικό σκοπό.

 


Article featured image
Article featured image

Μεγάλωσε στη Ζάμπια της Αφρικής, όπου μαζί με άλλα μικρά παιδάκια έτρεχε ασταμάτητα στις γειτονιές της γενέτειράς του. Στην πορεία μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό ως δρομέας.

Αφού τραυματίστηκε αρκετές φορές, αποφάσισε να ασχοληθεί με την οστεοπαθητική, μια εναλλακτική μέθοδο που έχει να κάνει με τη θεραπεία καταπονημένων μερών του σώματος.

Από το 2007, ζει μόνιμα στην Κύπρο με τη γυναίκα του Νικόλ και τα δύο τους παιδιά Νεφέλη και Κίλιαν.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, κάθε Δεκέμβριο τρέχει πάνω στα βουνά και στα λαγκάδια, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις τύπου «υπέρ-μαραθωνίους» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Φέτος έχει βάλει ως στόχο να τρέξει 160 χιλιόμετρα μέσα σε τρεις μέρες. Συνοδευόμενος από τον φίλο του Paul Parker θα ξεκινήσουν στις 3 του Δεκέμβρη από το ΚΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού όπου φοιτούν τα παιδιά του και θα τερματίσουν στη Πόλη Χρυσοχούς στις 6/12, πραγματοποιώντας έτσι ένα μαραθώνιο την ημέρα.

Κάθε χρόνο τα χρήματα που μαζεύονται πηγαίνουν σε διαφορετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα. Στο παρελθόν έχουν δοθεί εισφορές στα ιδρύματα «Ένα χαμόγελο, μια ευχή», «ΚΕΠΑΚΥ», «Αγία Σκέπη» και «Δρ. Γιώτα Δημητρίου Dancing Queen Foundation». 

Φέτος η προσπάθεια του γίνεται πιο προσωπική, καθώς όλες οι εισφορές θα δοθούν  για οικονομική ενίσχυση του 28χρονου συνανθρώπου μας Ιωάννη Γεωργίου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο Ηνωμένμο Βασίλειο για μεταμόσχευση ύπατος και βρίσκεται σε λίστα αναμονής από το Μάρτιο του 2014.

Η παραμονή και θεραπεία του Ιωάννη στο Queen Elisabeth Hospital, στοιχίζει 2000 ευρώ το μήνα, ποσό σχεδόν αδύνατο να καλύψει η οικογένεια του.

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον David και τον Ιωάννη, μπορούν να κάνουν εισφορές στον σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου:

 

DAVID SIMPSON (CHARITY RUN)

Αριθμός λογαριασμού: 357021208677

IBAN: CY39002001950000357021208677

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ