«Ω, έλα το!»

Η γκαλερί Αργκώ φιλοξενεί τις κολλεκτιβες «ΝΤΙΖΑΙΝΕΡΣ» και «IDEABAR» από τις 5 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

 


Article featured image
Article featured image

«Ο χρόνος περνά και οι άνθρωποι αλλάζουν, μεγαλώνουν και η καθημερινότητα σκοτώνει τη δημιουργικότητα, οι νέοι ξεχνούν τις ρίζες τους και τους προγόνους τους.

Ο στόχος του στούντιο είναι να κρατήσει ότι απόμεινε από την παράδοση ζωντανό και ταυτόχρονα να το μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή, η κάθε ιστορία να εξελίσσεται χωρίς να χάνει το νόημα της, οι τόποι να διατηρούνται χωρίς να χάνουν την ιδιαιτερότητα τους, η γλώσσα να συνεχίζεται με περηφάνεια και τα χωριά να αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας».

Το NTIZAINERS studio άνοιξε το Μάη του 2015 τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κόσμο όταν δύο γραφίστες και δύο σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αποφάσισαν να ενώσουν την δημιουργικότητά τους. Ο χώρος αποτελεί τον πυρήνα της εξέλιξης μέσα από τα μάτια απλών ανθρώπων και κατοίκων του χωριού. Γνωστός ως ο καφενές του 'Τζιηλαρή' στο χωρίο όπου οι κάτοικοι περνούσαν τα απογεύματα τους, στεγάζονται οι ιστορίες των νέων του χωριού που τώρα αποτελούν τους προγόνους μας. Με τα χρόνια ο χώρος αναπαλαιώθηκε μέχρι το 2015 όπου 4 νέες κοπέλες αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο. Σκοπός τους ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος να προβάλλει την Κύπρο μέσα από τα προϊόντα που σχεδιάζουν οι ίδιες αλλά και να εξυπηρετεί ως μια πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενεί προϊόντα από άλλους Κύπριους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τον κυπριακό στοιχείο και σχεδιάζουν εμπνευσμένοι από αυτό.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΩΡΑ 10:30-16:30


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ