Αλλάζει η Λευκωσία για πάντα [#tokalotoprama_arkeinaginei]

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Λευκωσίας, όπου θα χυθούν δυόμισι χιλιάδες τόνοι μπετόν σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η σημαντικότερη δουλειά του σημαντικότερου έργου που έγινε ποτέ στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου.

Όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Λευκωσίας, οι εργασίες για τη μεταφορά και το χύσιμο των δυόμισι χιλιάδων τόνων τσιμέντου από το Βασιλικό στην Πλατεία Ελευθερίας θα ξεκινήσουν ξημερώματα Κυριακής και θα ολοκληρωθούν ξημερώματα Δευτέρας.

«Με τη σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας η οποία, βάσει του προγραμματισμού θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του πιο σημαντικού έργου για την πρωτεύουσα».

Για τις ανάγκες των εργασιών έχουν αποφασιστεί ειδικές κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις (βλέπε χάρτη) που θα αρχίσουν από το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Για λόγους ασφαλείας οι χώροι περιμετρικά της Πλατείας δεν θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

 

Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το χύσιμο από κοντά, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει τον χώρο της καφετέριας του κολλεγίου CDA, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χώρο εργασιών στη γωνία της λεωφόρου Ομήρου με τη λεωφόρο Ευαγόρου. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 9 π.μ.

Και όπως αντιλαμβανόμαστε, αρκετοί είναι αυτοί που όντως θα θέλουν, όπως φαίνεται από το φεισμπουκικό event που μας προσκαλεί «Όλοι Μαζί Να Χύσουμε το Μπετόν της Πλατείας» με hashtag #tokalotopramanarkeinaginei

Να σημειωθεί πως η πρόσβαση των πεζών στο χώρο της καφετέριας του κολλεγίου CDA θα μπορεί να γίνει από το νότιο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ομήρου και από τη λεωφόρο Ευαγόρου.

Το κοινό προτρέπεται να σταθμεύει τα οχήματά του σε χώρους στάθμευσης εκτός της ζώνης εργασιών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ