Ένας μεγάλος έρωτας στη μεγάλη οθόνη [όπερα με άρωμα αρχαίας Αιγύπτου]

Με προβολές από τη μεγαλειώδη γνωστή όπερα Aida θα υποδεχθούν το νέο έτος οι κινηματογράφοι K Cineplex.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο της νέας σεζόν των Cine Events του K Cineplex, από τις 9 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη τη μεγαλειώδη γνωστή όπερα Aida,  μια παράσταση που μαγνητοσκοπήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στο φημισμένο Teatro Alla Scala di Milano.

Σε αυτή την ανεπανάληπτη παράσταση, ο κορυφαίος Γερμανός σκηνοθέτης Peter Stein έχει στο πλευρό του τον διεθνώς αναγνωρισμένο Zubin Mehta, ο οποίος ανεβαίνει και πάλι στο βήμα της Σκάλας για να διευθύνει το λυρικό αριστούργημα του Giuseppe Verdi σε στίχους του Antonio Ghislanzoni.

Η Aida, έργο τεσσάρων πράξεων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Χεδιβικό Βασιλικό Θέατρο στο Κάιρο (Khedivial Opera House) στις 24 Δεκεμβρίου του 1871 παρουσία αξιωματούχων της χώρας, υψηλά ιστάμενων καλεσμένων και του συνόλου των διπλωματών.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο και αφηγείται τον έρωτα μεταξύ του Αιγύπτιου στρατιωτικού Radamès και της αιχμάλωτης πριγκίπισσας της Αιθιοπίας, Aida. Η ιστορία περιπλέκεται καθώς η κόρη του Φαραώ, Amneris, είναι και αυτή ερωτευμένη με τον Radamès χωρίς όμως αυτός να ανταποκρίνεται στα αισθήματά της. Όταν ο Radamès καταδικάζεται για προδοσία προς τον Φαραώ, η Aida τον ακολουθεί και θάβεται μαζί του ζωντανή.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα 18 ευρώ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ