Το κουλ πάρκινγκ στην Πάφο γίνεται Γκαλερί

Ο πιο κούλ χώρος στάθμευσης στην Πάφο, για τον οποίο είχαμε γράψει εδώ τον περασμένο Απρίλη, μεταμορφώνεται το Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Δεκεμβρίου σε μια Ανοιχτή Γκαλερί.

 


Article featured image
Article featured image

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017 συνδέοντας χώρους και ανθρώπους, τοποθετεί μέρος των εκδηλώσεων της στον ανοικτό χώρο στάθμευσης που φιλοτεχνήθηκε πέρσι από διάφορους καλλιτέχνες.

Ένα πρόγραμμα κοινωνικής συμμετοχής από φορείς και οργανωμένα σύνολα της πόλης συνθέτουν ένα διήμερο στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης στοχεύοντας στην αναζωογόνηση του.

Ο χώρος στάθμευσης της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο, μεταμορφώνεται σε μια Ανοικτή Γκαλερί η οποία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια ζωγραφικής, παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι, το πρόγραμμα ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΩΣ, μουσική και χορό.

 

Σάββατο, 19/12

11:00 -14:00  Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τους μύθους της Πάφου.

12:00-14:00 Παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου με την ηθοποιό Παυλίνα Φλεβοτομά.

14:30-15:00 Γεωργιανοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα Ρωμιοσύνη του Άκη και του Νεκτάριου Τουρσίδη 

15:00 Ομάδα Κρουστών Latido του Κέντρου Μουσικής Αγωγής Βίκυς Χριστοδούλου

16:00 Παρέλαση της  Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη Διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου από το Δημαρχείο προς την Ανοικτή Γκαλερί. Ακολουθούν χορωδίες και μουσικά σχήματα της Πάφου με γνωστά κάλαντα και τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του Μουσικού Λυκείου Πάφου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Paphos Zingers Rock Choir, η παιδική χορωδία “Camerton” του Κύπρο-Ρωσικού συνδέσμου και το Ωδείο Άσπας Βασιλείου.

 

 

Κυριακή, 20/12

11:00-15:00 Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης θα μας φανερώσει τα μυστικά των ταινιών κινουμένων σχεδίων σε ένα διαδραστικό εργαστήρι.

14:30-16:30 Παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι από την Νεοφύτα Πολυδώρου.

16:00-17:30 Χορεύοντας στους δρόμους

Μια χορευτική διαδρομή στο κέντρο και παρουσιάσεις στην Ανοικτή Γκαλερί. Συμμετέχουν οι σχολές House of Dance & Ρυθμικής Γυμναστικής Δέσπως Ιακώβου και η ομάδα Gymnastika Zumba Kids.

 

Στη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων το πρόγραμμα Περί Πόλεως θα συλλέγει υλικό και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί στην Ανοιχτή Γκαλερί. Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις θα πωλούν εδέσματα ενώ θα υπάρχει γευσιγνωσία κρασιών και ζωγραφική προσώπου για παιδιά.

 

Χώρος Στάθμευσης Αρχ. Μακαρίου

Είσοδος Ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ