19 ρομαντικά σκίτσα για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα

Η Marie Muravski είναι μια εικονογράφος από τη Γεωργία, η οποία κατά καιρούς δημιουργεί διάφορα πρότζεκτ με σκίτσα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη φορά η εικονογράφος, δημιούργησε μια σειρά με 19 σκίτσα, στα οποία παρουσιάζει τα ρομαντικά χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου.

Δείτε εδώ όλα τα πρότζεκτ της Marie Muravski.

Πιο κάτω μπορείτε να απολαύσετε τα 19 σκίτσα με τα ρομαντικά χριστουγεννιάτικα έθιμα:

 

Βενεζουέλα

MuravskiHolidayTradition19

Οικογένειες και παρέες, τα πρωινά της εβδομάδας πριν τα Χριστούγεννα, φοράνε πατίνια και πάνε με τα σκέητ στην πρωινή λειτουργία της εκκλησίας. Οι δρόμοι μένουν κλειστοί για να αποφευχθούν ατυχήματα.

 

 

Ιταλία

MuravskiHolidayTradition1

Άνδρες και γυναίκες φοράνε πολύχρωμα εσώρουχα το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, για να έχουν τύχη τη νέα χρονιά. Αυτοί που ελπίζουν να είναι πραγματικά τυχεροί, σιγουρεύονται ότι είναι και καθαρά.

 

Αϊτή

MuravskiHolidayTradition2

Τα παιδάκια βάζουν παπούτσια γεμάτα άχυρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ελπίζοντας ότι ο Άγιος Βασίλης θα βγάλει τα παπούτσια και θα αφήσει δώρα στη θέση τους.

 

Φιλανδία

MuravskiHolidayTradition3

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς, οι άνθρωποι μαζεύονται και ρίχνουν λιωμένο κασσίτερο σε κουβάδες κρύου νερού. Τα σχήματα που δημιουργούνται, προβλέπουν το μέλλον. Τα σχήματα που μοιάζουν με καρδιές και δαχτυλίδια, αναζητούνται από αυτούς που ελπίζουν σε έναν έρωτα.

 

Ουκρανία

MuravskiHolidayTradition4

Ο θρύλος λέει ότι μια χήρα θρηνούσε γιατί δεν είχε χρήματα να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι αράχνες λοιπόν, έπλεξαν ιστούς γύρω από το δέντρο της για να γίνει όμορφο. Τις ημέρες των γιορτών, αράχνες κρύβονται στα δέντρα για καλή τύχη.

 

Πορτογαλία

MuravskiHolidayTradition5

Στο τραπέζι των Χριστουγέννων, μια έξτρα θέση μπαίνει στο τραπέζι, έτσι ώστε τα πνεύματα των νεκρών που χάθηκαν να μπορέσουν να συναντήσουν τους ζωντανούς αγαπημένους τους. Παρόμοιες συνήθειες γίνονται και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

ΗΠΑ

MuravskiHolidayTradition6

Πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα, έχουν στον στολισμό τους, και πίκλες. Η παράδοση λέει ότι κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, ο John C. Lower πεινούσε πολύ και ζήτησε από τον δεσμοφύλακά του φαγητό, μια πίκλα. Η πράξη αυτή συμβολίζει την ευσπλαχνία, και ξεκίνησε την παράδοση αυτή.

 

Σουηδία

MuravskiHolidayTradition7

Ένα αμύγδαλο στην πουτίγκα, όπου όποιος το βρει, θα παντρευτεί την επόμενη χρονιά.

 

Αυστρία

MuravskiHolidayTradition8

 Στις 4 Δεκέμβρη, ένα κλαδί κερασιάς μπαίνει σε ένα βάζο με νερό. Αν ανθίσει πριν την παραμονή Χριστουγέννων, καλή τύχη και ένας γάμος μπορεί να ακολουθήσουν!

 

Ελλάδα

MuravskiHolidayTradition9

Στη Θεσσαλία, τα μικρά αγόρια βάζουν ένα κούτσουρο κέδρου και το καίνε, και τα κορίτσια βάζουν πάνω στη φωτιά ένα κλαδί κερασιάς. Το κλαδί που θα καεί πιο γρήγορα, είναι σημάδι καλής τύχης και ενός πιθανού γάμου.

 

Μεξικό

MuravskiHolidayTradition10

Στις 23 Δεκέμβρη, στην Οαχάκα στο Μεξικό, οι οικογένειες μαζεύονται για να φτιάξουν φιγούρες τις γέννησης από ραπανάκια. Οι ωραιότερε φιγούρες μπαίνουν σε βιτρίνα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Καταλονία

MuravskiHolidayTradition11

Ο Caga Tio είναι ένας χαρακτήρας ενός κούτσουρου που οι Καταλωνοί τον «ταΐζουν» γλυκά την ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα. Το βράδι της παραμονής Χριστουγέννων, τον χτυπούν με ξύλα για να πάρουν τα γλυκά.

 

Φιλιππίνες

MuravskiHolidayTradition12

Μετά τη μεταμεσονύχτια λειτουργία, οι φίλοι και αγαπημένοι μαζεύονται και τρώνε σε μια μεγάλη γιορτή. Ο βασιλιάς των λιχουδιών, είναι ένα κεφάλι τυρί.

 

Λευκορωσία

MuravskiHolidayTradition13

Λοφάκια με καλαμπόκι μπαίνουν μπροστά από τις ανύπαντρες γυναίκες και ένας κόκορας αφήνεται ελεύθερος. Όποιας γυναίκας το λοφάκι διαλέξει ο κόκορας, αυτή θα είναι η επόμενη που θα παντρευτεί.

 

Ηνωμένο Βασίλειο

MuravskiHolidayTradition14

 Ένα φιλί κάτω από το γκυ, σύμβολο της γονιμότητας, παράδοση από τον 18ο αιώνα που κρατά μέχρι σήμερα.

 

Τσεχία

MuravskiHolidayTradition15

Οι ανύπαντρες γυναίκες πετάνε ένα παπούτσι πίσω από τον ώμο τους. Αν η μύτη του παπουτσιού δείχνει προς την πόρτα, τότε θα παντρευτούν.

 

Ιαπωνία

MuravskiHolidayTradition16

Για κάποιο λόγο, τα Χριστούγεννα όπως και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα ερωτευμένα ζευγάρια τα γιορτάζουν στα KFC. Είναι τόσο διαδεδομένο, που την ημέρα εκείνη πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κλείσει τραπέζι!

 

Γροιλανδία

MuravskiHolidayTradition17

Την παραμονή των Χριστουγέννων, έστω και για μια μέρα, οι άνδρες μπαίνουν στην υπηρεσία των γυναικών τους, και τους προσφέρουν ο,τι χρειάζονται. Από την επομένη όμως το πρωί, παραδοσιακά οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι πίσω από τους άνδρες τους, κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 

Πολωνία

MuravskiHolidayTradition18

Στο δείπνο της παραμονής Χριστουγέννων, άχυρα μπαίνουν κάτω από το τραπεζομάντιλο για να συμβολίσουν τη γέννηση του Χριστού. Οι καλεσμένοι, με τη σειρά, τραβούν τα κλαράκια του άχυρου. Τα πράσινα κλαράκια συμβολίζουν την τύχη και το γάμο, και τα κίτρινα, είναι άλλη μια εργένικη χρονιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ