Είναι η Ελλάδα πιο συντηρητική από την Κύπρο;

Αν το υπολογίσουμε με απλά και ψυχρά μαθηματικά, ναι.





Κάποιος να εξηγήσει στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (φώτο) τα 3 πιο basic πράγματα για τις σεξουαλικές διαθέσεις των ζώων!

 


Article featured image
Article featured image

Ένα μηνά μετά από την κυπριακή βουλή, που το είχε υπερψηφίσει στις 26 του περασμένου Νοέμβρη, νομοθετήθηκε σήμερα τα ξημερώματα και στη Βουλή των Ελλήνων η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. 194 βουλευτές στη μαμά Ελλάδα ψήφισαν υπέρ, 55 κατά ενώ 51 από αυτούς απουσίασαν, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και «μεγάλα» ονόματα, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, η Φώφη Γεννηματά και η Λιάνα Κανέλλη.

 

Στη γλυκούλα μας πάλι Κύπρο, από τους 54 «ολόκληρους» βουλευτές μας, 39 είχαν τοποθετηθεί υπέρ, 12 εναντίον και τρείς τήρησαν αποχή. Εάν συνεπώς κάνουμε πρόχειρα τη σούμα σε ποσοστά, και χωρίς ασφαλώς να λάβουμε υπόψη τα χίλια δυο επιμέρους, η Κύπρος είναι πιο προοδευτική από την Ελλάδα, αφού το 72% της κυπριακής Βουλής ψήφισε υπέρ σε αντιστοιχία με ένα 64% στην Ελλάδα.

 

Πέρα όμως και απ’ τα ωμά μαθηματικά, η πραγματικότητα είναι πως τραγελαφικές δηλώσεις από Μητροπολίτες τύπου «φτύστε τους ομοφυλόφιλους είναι εκτρώματα της φύσεως», και «ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις» ή αλλοπρόσαλλες και ασυνάρτητες παρεμβάσεις όπως πένθιμα χτυπήματα της καμπάνας και αγωνιώδεις εκκλήσεις από ντουλαπένιους, σεμνοπρεπείς και πνευματώδεις, κατά τ’ άλλα, μοναχούς, δεν είχαμε στην Κύπρο. Ούτε και «κού-κου» και «ό,τι χορεύκω παίζε μου» σαλταρισμένους και αραχνιασμένους κομμουνιστές, που βλέπουν την ομοφυλοφιλία ως έκφυλο απότοκο της καπιταλιστικής κοινωνίας (lol). Ούτε και νεοναζί μέσα στη Βουλή μας έχουμε.

 


Ούτε νεοναζί έχουμε στη Βουλή μας ούτε και «κού-κου» και «ό,τι χορεύκω παίζε μου» σαλταρισμένους κι αραχνιασμένους κομμουνιστές


 

Είναι σαφώς κι ο σημαντικότατος παράγοντας της εξωστρέφειας: δεν τίθεται αμφιβολία πως οι Καλαμαράδες είναι σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής και πολιτικής τους ζωής πολύ περισσότερο εκδηλωτικοί. Και απολαυστικοί. Ναι, ναι, και φλύαροι και ενίοτε φαφλατάδες. Έχουν όμως τουλάχιστον πολύ περισσότερο χιούμορ. Σε αντίθεση με τους συχνά σε όλα τους τα τσάκρα κλειδωμένους και γλυκανάλατους Κυπραίους.

 

Φτάνει όμως να μας υποτιμούμε. Μπορεί ακόμα γραφικοί τύποι τύπου Κουλίες και Χαμπουλάδες να μπορούν ακόμη να νομοθετούν, θυμίζοντας μας άλλωστε από που προερχόμαστε, υπάρχουν ωστόσο αρκετά αδιάψευστα τεκμήρια πως η Κύπρος έχει κάνει μεγάλα άλματα ως κοινωνία και παρουσιάζει μια τεράστια δυναμική να κάνει άλλα τόσα. Σε μία ανάστατη και ποικιλοτρόπως φλεγόμενη και ανώμαλη ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα η Κύπρος να αποτελέσει φωτεινό πρότυπο ευημερίας, προόδου και σταθερότητας. Και πολιτικής, και οικονομικής και κοινωνικής.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όχι μόνο να αποδεχτούμε αλλά να κάνουμε rebrand και να αγκαλιάσουμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ετερόκλητη ταυτότητά μας. Μία πραγματικά κούλ ταυτότητα, που δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των ερεθισμάτων που αποκτήσαμε τα τελευταία μερικά χρόνια που ταξιδέψαμε και λίγο εκτός αλλά κυρίως οφείλεται στην πολυτάραχη μεν αλλά συναρπαστική δε χιλιετή και βάλε ιστορία μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ