«Η Κύπρος είναι η πιο γλυκιά εκδοχή της Ευρώπης»

Ήρθαν Κύπρο το 2010 για… ένα καλοκαίρι, έπειτα από μια πρόταση που τους έγινε, και σήμερα, 5 χρόνια μετά, εμφανίζονται σε διάφορα μαγαζιά του νησιού 4-5 φορές τη βδομάδα!

 


Article featured image
Article featured image

Μάλιστα, κάθε Πέμπτη παρουσιάζουν στα Βαρελάδικα κάτι πολύ σπέσιαλ με μαντινάδες και αυθεντικό κρητικό φαγητό, με συνταγές και προϊόντα που έφεραν από τα Χανιά.

Τα...Ξύδια (τελικά είναι όντως) Ατέλειωτα.

 

Έχετε παίξει σε πολλές από τις μουσικές σκηνές της πόλης. Σε Ερωδό, Εναλλάξ, Down Town, στηn Πίσω Αυλή και τώρα στα Βαρελάδικα. Ποιο είδος διασκέδασης σaς ταιριάζει περισσότερο ιδιοσυγκρασιακά;

Από καλλιτεχνικής άποψης, το full band σε μεγάλη σκηνή με άψογες συνθήκες ήχου, είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Από την άλλη όμως, είναι και τα πιο μικρά μαγαζιά, αυτά που γίνονται στέκια, όπου έχεις άμεση επαφή με το ακροατήριό σου, μιλάς, γελάς, τραγουδάς μαζί τους... Άλλου είδους μαγεία!

Είναι κάποιο είδος διασκέδασης που θα λέγατε πως λείπει από την Κύπρο;

Ναι, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε πως λείπει το music theater και τα extreme «μεταλλάδικα». Πλάκα κάνουμε. Η Κύπρος είναι μια σχετικά μικρή χώρα, που κατά τη γνώμη μας εξελίσσεται ραγδαία σε θέματα διασκέδασης. Όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ, χωρίς υπερβολή, μπορεί να υπήρχαν τα μισά μαγαζιά από όσα υπάρχουν τώρα. Τα δικά μας τα «ρακάδικα» δεν τα βρίσκεις και πολύ εύκολα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι λείπει κάτι έντονα σε σχέση με την ελληνική κουλτούρα.


Το μόνιμα είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς, αλλά επενδύουμε επαγγελματικά και συναισθηματικά στο νησί σας!


Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Κύπριο γλεντζέ, το μέσο πελάτη σας;

Καλοσυνάτο και ζεστό άνθρωπο. Από τα πρώτα πράγματα που μας έκαναν εντύπωση στην Κύπρο, είναι το πόσο φιλικοί ήταν μαζί μας όλοι. Πέντε χρόνια μετά, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει αλλάξει έστω και λίγο η άποψή μας γι’ αυτό.

 




Χαμος μεχρι το πρωι στα βαρελαδικα!!!!


Posted by Τα..Ξύδια Ατέλειωτα on Saturday, 5 December 2015


 

Ποιες μέρες είστε στα Βαρελάδικα; Εμφανίζεστε και κάπου αλλού;

Στα Βαρελάδικα μάς βρίσκετε κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Μάλιστα, λόγω του ότι τα δύο από τα τρία «Ξύδια» έχουν καταγωγή από Κρήτη, φέτος, για πρώτη φορά, θελήσαμε να κάνουμε μια καινοτομία. Κάθε Πέμπτη στα Βαρελάδικα, εκτός από τις μαντινάδες που θα λέμε, θα σερβίρουμε αυθεντικό κρητικό φαγητό, με συνταγές και προϊόντα που φέραμε από τα Χανιά. Μιλάμε για φαγητά που θα συναντήσεις μόνο σε κρητικά σπίτια και παραδοσιακούς γάμους. Είναι κάτι εντελώς νέο, εντελώς φρέσκο, πολύ-πολύ νόστιμο και αποτελεί και προσωπικό στοίχημα. Μέχρι τώρα τα σχόλια του κόσμου είναι καλά, πέρα από κάθε προσδοκία, ενώ εννοείται πως περιμένουμε από εσάς και τους αναγνώστες σας, να έρθετε, να δοκιμάσετε και να μας πείτε τα σχόλιά σας. Πίσω στην ερώτησή σας όμως, εκτός από Πέμπτη και Σάββατο που μας βρίσκετε στα Βαρελάδικα, κάποιες Τρίτες κάνουμε εμφανίσεις στο Red, ενώ Παρασκευή και Κυριακή πάμε Λεμεσό, σε Πιρουνοπενιές και  Socialista Βar, αντίστοιχα.

Ποια 5 τραγούδια δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμά σας;

Σίγουρα είναι πάνω από 5 και αυτό γιατί ο κόσμος, όταν αγαπά κάτι, θέλει να το ακούει συνεχώς. Αν θέλαμε να δώσουμε μόνο 5, τότε θα λέγαμε: «Ο παλιός στρατιώτης», το «Δεν είμαι άλλος», «Η φάμπρικα», η «Προσευχή του μάγκα» και το «Δίχτυ».

Το πήρατε απόφαση, θα μείνετε μόνιμα Κύπρο;

Όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή, θα μείνουμε αρκετό καιρό... Το μόνιμα είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς, αλλά επενδύουμε επαγγελματικά και συναισθηματικά στο νησί σας!


Η δισκογραφία βρίσκεται με σωληνάκια στην εντατική.


Αλήθεια, πώς βρεθήκατε εδώ;

Εντελώς συγκυριακά και εντελώς τυχαία. Το 2010 έγιναν δυο προτάσεις για δουλειά εδώ στην Κύπρο, δεχτήκαμε τη μία από τις δύο και κάπως έτσι ήρθαμε στο νησί για ένα καλοκαίρι... Υπήρξαν όμως πολλοί παράγοντες, συνθήκες και άνθρωποι, που φρόντισαν να μείνουμε για πολύ περισσότερο.

 



Τι σας αρέσει στην Κύπρο σε σχέση με το χώρο καταγωγής σας;

Αρχικά, σας είπαμε, μας κέρδισε η ζεστασιά και η αγκαλιά των ανθρώπων. Για τους δύο εξ ημών (Σοφία και Βαγγέλη), ήταν κάτι που μας θύμιζε έτσι και αλλιώς τον τόπο μας -αφού αν και από Κρήτη, τα τελευταία χρόνια ζούσαμε Αθήνα. Το βασικό όμως που μας έκανε να «κατασταλάξουμε» εδώ, είναι πως τα περισσότερα πράγματα λειτουργούν σωστά και ήρεμα. Για μας η Κύπρος είναι η πιο γλυκιά εκδοχή της Ευρώπης. Γίνεται η δουλειά που θέλεις να γίνει, ομαλά και ανθρώπινα.

Τι είναι μουσική για εσάς;

Η μουσική για εμάς είναι αίσθηση, είναι τρόπος ζωής, έμπνευση, διασκέδαση και έκφραση!


Η Κύπρος είναι η πιο γλυκιά εκδοχή της Ευρώπης. Γίνεται η δουλειά που θέλεις να γίνει, ομαλά και ανθρώπινα.




Δισκογραφία, θα τολμούσατε να κάνετε ποτέ;

Η πικρή αλήθεια είναι πως η δισκογραφία βρίσκεται με σωληνάκια στην εντατική. Αν καταφέρει να γλιτώσει και να επανέλθει στη φυσιολογική ζωή της, θα μας ενδιέφερε, γιατί όχι;

Ποιοι αποτελούν το σχήμα, είστε μόνο οι τρεις σας ή ενίοτε υπάρχουν και προσθήκες;

Οι τρεις μας, Βαγγέλης, Σοφία και Άγγελος, έχουμε την αποκλειστική ευθύνη των επιλογών μας, τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τις συνεργασίες με μαγαζιά. Στο κομμάτι της παρουσίασης όμως, συνεργαζόμαστε με πολλούς και εξαιρετικούς μουσικούς της Κύπρου. Μόνιμη συνεργασία εδώ και δυο χρόνια έχουμε με την πιανίστρια Μάρα Φιλίππου. Στις full band εμφανίσεις μας, συνεργαζόμαστε με τους Μιχάλη Μέσσιο και Λευτέρη Λευκάτη. Τις Πέμπτες με τον Γρηγόρη Χριστοδούλου, τον Αντρέα Καρβέλα και τον Πάρη Κακλιδάκη και τέλος, Σάββατα και Κυριακές, παίζουμε με τους υπέροχους φίλους και συναδέλφους Πάνο Μουμτζίδη στο μπουζούκι και Χάρη Ευθυμιάδη στα κρούστα. Είμαστε πολλοί τελικά!



Τα…Ξύδια Ατέλειωτα θα συμμετάσχουν στο σούπερ πάρτι υποδοχής του νέου χρόνου που θα πραγματοποιηθεί στα Βαρελάδικα.

«Με το που αλλάζει ο χρόνος φοράμε τα γιορτινά μας και ανοίγουμε τα Βαρελάδικα για να περάσουμε το πρώτο ξημέρωμα του 2016 παρέα με καλούς φίλους, άφθονο ποτό και μουσική μέχρι το πρωί» γράφουν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, ώρα 1.00 (ξημερώματα)

Τα Βαρελάδικα, Αρχ. Μακαρίου Γ 65, Λακατάμεια

Εισιτήρια προπωλούνται προς 35 ευρώ για Open Bottle σε όλα τα κανονικά ποτά και 45 ευρώ Open Bottle για τα Premium

Για πληροφορίες, κρατήσεις και εισιτήρια, καλέστε στο 97810303


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ