Το Twitter στον «πόλεμο» εναντίον της τρομοκρατίας

Αυστηρότερο γίνεται στο εφεξής το Twitter και θα διαγράφει αποφασιστικά λογαριασμούς που προάγουν το μίσος και τη βία.

 


Article featured image
Article featured image

Το Twitter γνωστοποίησε ότι ξεκινά να εφαρμόζει νέους πιο σαφείς κανονισμούς, αναφορικά με την καταχρηστική συμπεριφορά των χρηστών του, διαγράφοντας πιο αποφασιστικά λογαριασμούς όσων προάγουν το μίσος και τη βία εναντίον άλλων συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων.

Αν και δεν κατονομάζονται ρητά το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμικές φανατικές ομάδες, η πρωτοβουλία του κοινωνικού δικτύου πιστεύεται ότι αποτελεί μια απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί τελευταία ότι δεν έχει κάνει αρκετά πράγματα για να περιορίσει την αξιοποίησή του ως μέσου προπαγάνδας και προσέλκυσης νέων πιστών στην «ιερή» υπόθεση.

«Όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Twitter Μέγκαν Κριστίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι νέοι κανόνες, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι οι χρήστες «δεν πρέπει να προωθούν τη βία εναντίον άλλων ανθρώπων ή να τους επιτίθενται άμεσα ή να τους απειλούν λόγω φυλής, εθνικότητας, ηλικίας, αναπηρίας ή ασθένειας».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον 46.000 λογαριασμούς στο Twitter.

Εξάλλου, το Κογκρέσο των ΗΠΑ νωρίτερα εντός του Δεκεμβρίου άρχισε να προωθεί νομοθεσία που θα απαιτεί από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κ.α.) να αναφέρουν στις αρχές ασφαλείας ύποπτες τρομοκρατικές δραστηριότητες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ