Πώς θα καταλάβεις αν το ποτό σου είναι «μπόμπα»

Όχι πως οι επιτήδειοι περιμένουν τη γιορτινή περίοδο για να βγάλουν από τα κασόνια τα ποτά-μπόμπες που θα μας ποτίσουν, σίγουρα όμως αυτή την περίοδο, όπου η κατανάλωση σε πολλά κέντρα διασκέδασης υπερδιπλασιάζεται, η κυκλοφορία νοθευμένων ποτών βρίσκεται σε έξαρση.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο σύμπτωμα ότι ήταν «μπόμπα» το ποτό που ήπιες, είναι τα συμπτώματα ενός hangover, ακόμα και όταν δεν έχεις πιει πολύ.

Απ’ εκεί και πέρα, αν θέλεις να προλάβεις το κακό, στην επόμενή σου έξοδο έχε υπόψη σου μερικά μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι λιγάκι πιο υποψιασμένος.

Μην αναμείξεις το ποτό σου με αναψυκτικό. Δοκίμασέ το σκέτο και αν δεις ότι η γεύση του είναι αλλιώτικη από αυτή που έχεις συνηθίσει ή αν κάηκε με τη μία ο λαιμός σου, τότε καλύτερα απόφυγε να πιεις από το συγκεκριμένο.

Αν η παρέα θα πάρει μπουκάλι και όχι ατομικό ποτό, τότε κάντε το εξής κολπάκι. Κουνήστε καλά το μπουκάλι. Αν το περιεχόμενο του μπουκαλιού για να ξαναβρεί την καθαρότητα του αργήσει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και o,τι καλύτερο.

Τέλος, μπορείς να ελέγξεις την ετικέτα στο πίσω μέρος για να δεις αν είναι η ίδια εταιρία που εισάγει το μπουκάλι στην Κύπρο με την εταιρία που αναγράφεται σε ένα αντίστοιχο μπουκάλι που έχεις σπίτι σου. Έτσι θα καταλάβεις αν σε σερβίρουν αγνώστου προελεύσεως ποτό και πιθανότατα νοθευμένο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ